sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 12 maj 2010

Praktik - dag 8


Idag fick jag fria händer igen och med lite mer mod innanför västen blev det en annorlunda variant av Tv-tårtan. Den runda är gjord på ljusa bottnar fyllda med chokladmousse och blodapelsinmousse, täckt med den chokladglasyr som Tv-tårtan är känd för. Jag lät dock bli kokosen och dekorerade med små marsipanrosor istället. Dom små bakelserna är gjorda på både choklad- och ljus-tårtbotten och fylld med samma goda mousser.

Napoleon-bakelser

Jag har även bakat Napoleon-bakelser för första gången, inte så svårt att göra kanske men betydligt svårare att skära i bitar. Dom såg mer ut som små lutande torn men snälla Barbro hjälpte mig att få fason på dom igen, trixet till nästa gång är mindre grädde.


Idag har vi även bakat korvbröd och då menar jag MASSOR av korvbröd, hela 650 st! Här var det samarbete på hög nivå; Barbro fixade bollar av degen (se de röda plattorna), jag (längst till höger) knådade till bollarna och Johanna (till vänster) och Malin (bredvid Johanna) rullade till bröden som små korvar. Det gick ovanligt snabbt och enkelt att fixa så många korvbröd, tur att vi samarbetar så bra!
Det märks att detta är ett riktigt familjeföretag, här gnabbas och tjafsas på ett retsamt men dock på ett kärvänligt sätt. Stämningen här i bageriet är härligt avslappnat och trots att det är mycket att göra ibland är det inga surar miner, ett klart trevligt ställe att jobba på!

Många kramar Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. det var inte några. Det är så kul att få följa din i din praktik. Måste komma tillbaks o läsa allt jag missat när jag är piggare :)

    SvaraRadera
  2. det é så det ska vara i ett bageri:) Härligt att du trivs, du kommer den dagen du går ut ifrån deras lilla vrå va ännu vassare än du é idag. Ljuvligt tycker jag, så kan man inspireras på den biten med. Jag brinner ju mest för bröd o sådant. Napoleonbakelsen é så god, men håller me om att de é lite knivigt skära..hehe

    SvaraRadera