sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 24 maj 2010

Praktikdag - 14

Tredje veckan som praktikant och jag börjar känna mig som hemma, något som märktes och helt klart kändes när vi idag fick ytterligare en praktikant. Emma från Nybro som går i 2:an Livsmedelsprogrammet inriktning Bageri och konditori. Från att vara tafatt och inte veta vad jag ska göra så är det nu jag som kan visa hur saker och ting fungerar, känns kul!
Emma är en trevlig tjej och ska praktisera hos oss i 2 veckor, jag har redan bombarderat henne med frågor om vad dom lär sig i gymnasiet. Stackarn... *ler*

Något som slagit mig under min tid som praktikant och mina utfrågningar är hur ovanligt det är att konditorier o utbildningar använder Sugarpaste, eller ens vet enkla saker som att fodra marsipanen innan man lägger den på grädden. När jag frågar ser dom ut som frågetecken och verkar aldrig ha hört talas om det. Skumt! Men jag antar att Sugarpaste och allt där till fortfarande är ett ganska nytt fenomen från USA och inte har landat hos alla än. Lite konstigt egentligen då SP är något som passar de flesta allergikerna till skillnad från marsipan som inte nötallergiker kan äta!Idag har jag bland annat gjort Hallongrottor eller sk. syltkakor, det blev över 150 stycken!

Denna goda kaka (?) har inget namn utan går under benämningen 'Vit marsipan',
fylld med nöt-tryffel, såå god!

Kram Karin

Share/Bookmark

4 kommentarer:

 1. Hej! Tack för en fin och rolig blogg! Hur långt i förväg kan man göra MMF? Hur ska den förvaras? MVH

  SvaraRadera
 2. Fortsätt marknadsföra sugarpaste för oss nötallergiker! :) Vi gillar också snygga tårtor! :D

  SvaraRadera
 3. Visst är det kul när man börjar känna sej hemma på ett nytt ställe.
  Kan inte mer än hålla med dej angående sugarpaste, caféet jag jobbade extra på hade inte heller det o de såg oxå frågande ut när jag undrade varför. Konstigt med tanke på alla allergiker.
  Du får vara lite reklamkvinna för sugarpasten!

  SvaraRadera
 4. kan du snälla ge receptet på konditori hallongrottor? :)

  SvaraRadera