sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 10 maj 2010

Praktik - dag 6

Hejsan!

Då var det måndag igen och andra veckan som praktikant!
Dagen kändes sådär då jag börjat ställa höga krav på mig än vad som kanske egentligen krävs vilket gör mig fumlig och irriterad på mig själv och jag blir ännu mer fumlig. Detta försöker jag kompensera med att vara övertrevlig och skojig vilket inte gör saken bättre. Inte kul alls. Säkert inget mina arbetskompisar märker av men klart jobbigt ändå. Nej, imorgon ska jag försöka ta det lugnt och sansat, jag är ju trots allt bara en praktikant, även om jag vill visa mig duktig.

Idag har jag bland annat baka dammsugare och rullat lite arraksbollar.


Lååånga dammsugare redo att bli mindreStora arraksbollarDammsugare i massor, redo för sina chokladbad


Dammsugare redo för caféet, doppade av MalinJag fick idag även fria händer att göra precis vad jag ville och blev helt lamslagen, vad sjutton ska jag göra...?!? Efter lite bläddrande i en kak-bok blev det till slut kokostoppar, gott och enkelt att göra. Att det ska vara så svårt att komma på något roligt att göra när man väl får fria händer?! Troligen beror det på att kakorna/bakverken ska sälja (kan inte riktigt misslyckas då) och att det bör göras i större mängder + att jag inte riktigt känner mig hemma i deras kök, fortfarande svårt att hitta alla saker. Men så småningom hoppas jag att jag finner mod att göra några av mina favoriter som Lyxig kladdkaka och Chokladmoussetårta, dom tror jag kommer uppskattas av caféets kunder!

Nej, dags för en kopp kaffe om jag ska vakna efter min lilla sovstund. *gäääsp*

Vad tycker ni jag ska baka när jag får fria händer?


Kram Karin

Share/Bookmark

3 kommentarer:

 1. Mmmm, dammsugare och arraksbullar, två av mina favoriter...

  SvaraRadera
 2. Vad sugen jag blir på dammsugare nu! Guud vad gott!

  SvaraRadera
 3. Dammsugare, mumsfilibabba... Är det onödigt hoppas på ett recept och tips? :-)

  Hur gör man för att enklast kavla ut marsipanen?

  Vad och varför är de där pripplorna på marsipanen i första bilden?

  SvaraRadera