sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 14 september 2010

Seg start

Känner just nu frustration och även lite irritation över att vår utbildning liksom aldrig tar fart + att dagarna är så korta! Idag började vi 9:45 och slutade redan 12:40, och så var den skoldagen över... Vi kommer säkert få en massa läxor och uppgifter som gör att vi har fullt upp men just nu känns det mest bara tråkigt. Jag har inte etablerat någon bra kontakt med mina klasskompisar så eftermiddagarna är ensamma och långtråkiga. Tur nog så kan man alltid besöka biblioteket, surfa på nätet och blogga lite! *ler*
Skoldagen har idag i största del bestått av information och bok-utdelning. Vi har fått två böcker:
(bilder kommer senare)
 • Matbröd för bagerier och konditorier - en bok som beskriver hur man bakar ner till minsta beståndsdel, intressan men faktaspäckad!
 • Arbetsmiljö och säkerhet - en intressant och ganska viktig bok om vad man ska tänka på i sin arbetsmiljö.
Vi har även pratat om olika besök vi ska göra, bland annat en heldags brandutbildning på en närliggande branstation för att lära oss släcka bränder som lätt kan uppstå i köket. Vi ska även under terminen åka och besöka en kvarn i Malmö där dom mal en massa mjöl. Vi elever får själva stå för resekostnaden men det kan det vara värt, blir ju inte många kronor och man samåker i en bil, eller tar pågatåget...!

Idag har vi även besökt den lilla butiken som skolan har där som säljer färdiglagad mat, blommor och bakverk i alla dess former... Det vi bakar får vi inte ta med hem utan allt går ut till butiken för att säljas, pengar går sedan tillbaka till att köpa råvaror. En smart system! Vi kommer även få jobba i butiken med att sälja det vi gör, kan bli kul!

Imorgon ska jag äntligen åka hem igen, längtar till mina små sötnosar. Igår pratatde jag med båda barnen, dottern ville halvt krokodil-gråtande att jag skulle komma hem nu, eller på lördag... *ler* Sonen pratade jag oxå med men han bara lyssnade... Han tittade lite konstigt på telefonen, mammas röst men ingen mamma här? Och så fort maken tog telefonen blev han sur och ville lyssna igen. Härligt att det räcker med bara mammas röst ibland!
Det blir dock inte så mycket pussande på maken då han är iväg på hockey, nån match mellan Växjö och Taif... Låter lagom kul... *ler* Men vi hinner förhoppningsvis ses på morgonen när barnen ska till skola o dagis och jag ska ner till Kristianstad igen!

Det har varit dåligt med sötsaker den senaste tiden, mest bara en massa pladder om min skola men imorgon ska jag göra färdigt en del av alla dom där bollarna ni såg i ett tidigare inlägg. Jag ska doppa dom i choklad och dekorera dom sött, funderar på att kankse göra små vinflaskor och vinglas att dekorera på dom. Vi får se... *ler*

Må så gott, kram Karin

PS. Jag funderar på att göra en ordlista över alla konstiga o knasiga termer som man använder i bageriet, vad tror ni om det?

Share/Bookmark

9 kommentarer:

 1. En ordlista låter kanon. Det hade vi i uppdrag att göra under hela vår utbildningstid när jag läste till omsorgassistent. Det är jättesmidigt, för det blir ju ditt eget lilla lexikon med ord som just DU har lite svårare för, eller vill ha lättförklarade på DITT sätt.

  SvaraRadera
 2. Ja ordlistan låter bra, för många knasiga ord blir det..
  Rasken tyckte ja va ett knasigt ord när jag började skolan ;)

  SvaraRadera
 3. Det låter väldigt kul och spännande att få lära sig grunderna inom bakning!! Ser fram emot att få läsa om din resa :)

  SvaraRadera
 4. Blir inte lite avis på dig som får utbilda dig :-).

  Folk tjatar på mig att jag ska skola om mig men har man fast jobb är det lite för riskabelt att börja om tycker jag.

  Ha det så kul imorgon!

  SvaraRadera
 5. jag har en tävling där man kan vinna tårtdecos hjälpmedel. kanske nåt du vill delta i eftersom du precis som jag älskar att baka.
  http://frokenkok.blogg.se/2010/september/vinn-tartdecos-har.html

  SvaraRadera
 6. Vilken kvarn är det? Eller det är kanske något stort företag, som säljer mjölsorter till bagerier?

  Kul med en utbildning, där man får syssla med det man verkligen gillar! :)

  SvaraRadera
 7. Tack för ett intressant inlägg. Vilken kul idé att göra en ordlista över alla knasiga termer man använder i bageriet.

  SvaraRadera
 8. Idag får du träffa dina små barn. Vad mysigt!

  SvaraRadera
 9. Jag skulle hemskt gärna vilja se bilder på bra knep och tekniker för att doppa bollarna. Mina blir sällan särskilt snygga av någon anledning. Hur doppar man dem bra så att det inte blir en massa överflödig choklad som droppar, så det inte blir ojämnt och hur får man loss dem från "stelningsgallret" utan att bryta bort en massa choklad?

  SvaraRadera