sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 22 september 2010

Tibetansktbröd

Idag har vi varit minst sagt produktiva, vi har bakat, bakat och bakat lite till…! *ler* Vi började dagen med att sätta igång degen till det Tibetanska brödet (recept kommer senare) – en deg som bråkade från första minut! Det hela började med våra antika (?) skjutvågar som alla är skeva i inställningen och vill inte visa rätt vikt. När alla ingredienser väl var vägda (på den tredje vågen vi provat) så var det dags att blanda allt i degblandaren. Antagligen har vi mätt fel pga av den missvisande vågen för degen var jättedegig och vi öste i den ena skopan efter den andra med mera mjöl. Till slut var degen någorlunda okej och vi öste upp den på bordet och lät den jäsa.

Efter jäsningen var det dags att börja baka ut brödet vilket visade sig vara svårare än sagt, degen var fortfarande lös och degig men vi fick till någorlunda fina limpor iallafall. Inte lika fina som vår lärare men det skyller vi på degen… *ler*

Massor med härliga bilder på oss nybörjar-bagare!

Kram Karin

En glad Anna! Theresa är redo att ta sig an degen! Theresa bäddar in degen... ...snart klara för att bakas till limpor. Knåda, knåda, knåda... Så här fina ska dom bli... ...och taggiga! *suck* Det går inget bra alls... ...men vi är glada ändå! Taggiga och färdigbakade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar