sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 23 september 2010

Baciller, baciller, överallt baciller!

Idag har vi haft hygienkunskap, ack så viktigt men hua vad jobbigt när man får reda på hur många bacillerna är som gömmer sig precis överallt! Man vågar knappt göra nånting när man börjar tänka på det, knappt låna bibiliotekets dator som jag sitter vid just nu... *ryser* Tur nog så är inte alla baciller dumma basilusker utan "bara" 20 % av bacillerna är farlig och kan göra skada. Känns lite betryggande iallafall!

Utöver den "trevliga" bacill-lektionen har vi nu även fått vårt kitt för salmonella-provet. Jag ska inte äckla er men ett toalettbesöks krävs iallafall... Ett sådant prov ska göras inför varje nyanställning man gör i ett bageri eller kök för att undvika risken att man smittar ner maten och gör gästerna sjuka. För även om man känner sig frisk kan man vara en Konvalesent - en frisk smittbärare!
Ett annat bra tips vi fick lära oss var att man aldrig ska döda en kackerlacka, för då ger den ifrån sig ett ljud som lockar fler kackerlackor att rädda den döende vännen! Då är det bättre att släppa ut kackerlackan, annars kan det bli en invation av kryp... *ryser igen*

Nej, nu kliar det över hela kroppen av allt tänkade på baciller... Och detta allmänna tangentbord gör inte saken bättre... *hua*

Vi hörs snart igen!
Dags att åka den 15 mil långa bilresan hem (i tystnad) för imorgon är vi lediga!

Kram Karin


Share/Bookmark

2 kommentarer:

 1. Ja FY vad baciller det kan finnas överallt, tur att man inte vet mer än vad man gör egentligen.

  Alla småkryp och insekter borde vi egentligen lyfta ut istället för att slå ihjäl för tänk om någon skulle komma och trampa ihjäl oss istället för att hjälpa oss.

  KRAM
  Carina

  SvaraRadera
 2. Vår hygien lärare har gjort vår klass minst sagt rädd, tajmar alltid in lektionen precis innan lunch också så vi vågar inte äta ute nånstans.. och så tjatar hon:
  TVÄTTA HÄNDERNA, TVÄTTA HÄNDERNA, TVÄTTA HÄNDERA :) Men självklart, bra kurs, men läskigt ;)

  SvaraRadera