sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 19 september 2010

Söndagens valtårta

För några månader sen så gjorde jag en födelsedagstårta till vår vän Nicke och nu till valet ville han ha en tårta till Vänsterpartiet för att fira sin seger alternativt att trösta sig med om det går år skogen. Självklart åtog jag mig uppdraget, en rolig utmaning att göra deras logotyp.

Jag visste på ett ungefär hur jag tänkte göra tårtan och så här i efterhand måste jag säga att det blev nästan exakt så som jag tänkt mig! Förutom att V:et råkat hamna lite på sniskan… Men men, man ser ju att det är Vänsterpartiets logga, eller?
Perfektionist som jag är kände jag mig tvungen att rätta till det fatala misstaget och tur nog så var det lättare än jag trodde… Puh! *ler*

För att få lite mer liv i tårtan valde jag att vika upp kanterna på nejlikan med hjälp av några pennor. Dessvärre torkar inte marsipan lika fort som sugarpaste så det tog sin lilla tid att få till kanterna som jag villa ha dom. Väl på plats på tårtan fick bladen fortsatt stöd av pennorna.

Tårtan är fylld med mjölkchokladmousse och färska hallon, täckt med grädde och marsipan.

IMG_7159 IMG_7161 IMG_7162   vänsterpartiet IMG_7166

Som pricken över i:et satte jag dit silvriga sockerpärlor runt hela tårtan, en snygg detalj som lyfter hela tårtan. Lite coolare!
Jag funderade på att sätta dit en kant på sidan av tårtan men känner så här i efterhand att less is more! Stilrent & snyggt!

Kram Karin

IMG_7167 IMG_7168 IMG_7172 IMG_7169IMG_7180 IMG_7182 IMG_7183

3 kommentarer:

  1. Vilken fin tårta. Alltid trevligt med uppdrag på lite annorlunda tårtor!
    Lycka till i andra skolveckan, roligt att läsa om din utbildning!

    SvaraRadera
  2. Den ser god ut! :) Håller med att less is more :)

    Tyvärr blir det ju verkligen till att tröstäta -kunde det bli värre? Allians OCH SD in i rikstaden? :(

    SvaraRadera