sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 13 september 2010

Oj, vilken dag!

Vet inte riktigt var jag ska börja men jag får väl starta med morgonen. Jag gick upp i tid, duschade, klädde på mig, åt frukost, ja det vanliga... Och plötsligt var det bara 20 minuter kvar tills skolan började + att jag inte har någon aning om var skolan ligger... Panik!
In i bilen och iväg. Jag visste på ett ungefär var skolan ligger, hade egentligen tänkt att kolla upp det igår men kom ner så sent att det inte blev av. Lätt att vara efterklok! Körde på känn och hamnade på helt fel ställe, ett annat gymnasium där en vänlig kvinna beskrev vägen till den rätta skolan. Väl på plats parkerade jag och skyndade in, frågade efter aulan och rusade dit. Väl där satt ett gäng tjejer och en kille utspridda i bänkarna, jag satte mig på första bästa plats och pustade ut. Tur nog visade det sig att dom inte börjat än utan rektorn och lärarna stod och småsnackade för sig själv medans fler släntrade in...

Skolan vi går på är stor, totalt är det ca 1000 elever och allt på en enda våning = massor med korridorer i ett enda virrvarr! Rektorerna (det finns tydligen 4 st varav det var 2 som välkomnade oss) och lärarna hälsade oss välkomna och gick igenom det praktiska. Vår lärare heter Carina och är en trevlig tjej på 40+, hon visade oss runt i (nästan) hela skolan + lite till. Bland annat fick vi se bageriet o köken där eleverna var i full action, spännande!

Vi fick pröva ut skor och på onsdag kommer förhoppningsvis våra kläder (dom är försenade). Alla som ska jobba i bageriet är tvungna att ha en enhetliga uniformen; rutiga byxor, vit jacka och blått förkläde + en bagarmössa. Jag ska fixa en bild när jag väl fått kläderna...! *ler*

Totalt ska vi vara 18 elever i klassen men bara 13 stycken dök upp idag. Vi är 2 killar och resten tjejer, varav 4 stycken är relativt nyinvandrade svenskar från bland annat Kina och Pakistan. I övrigt är vi en brokig skara tjejer från lite överallt i Sverige, bland annat Anna som kommer från Stockholm, men som bott 2 år i Paris och nu senast Trosa. Och Theresa från Tingsryd (inte långt ifrån där jag bor) som visade sig ha gått i samma skola som min svåger Jonatan. Snacka om att världen är liten!

Efter att ha blivit korvstoppade med viktig information och saker vi bör tänka på så var dagen över kl 12, vrålhungrig efter att bara ha ätit frukost kl. 7. (Kaffe och ett ägg) så begav jag mig ut till bilen för att införskaffa mig något att äta, men gissa om jag blev förvånad och något sur på mig själv när jag upptäcker att bilbatteriet är urladdat! Jag glömde stänga av lyset i all stress till skolan. Morr!!
Det var bara att vända på klacken och bege sig till skolvaktmästarna som efter en stunds väntan hjälpte mig med startkablar och vips så var bilen igång igen! Vilka änglar!!

Ja, så har min första dag i skolan varit, lite smårörigt och virrigt men jag tror det kommer blir ett riktigt trevlig halvår fullt med bakande och teori. Jag lovar att berätta om allt som händer! Nej, nu loggas jag snart ut från bibliotekets dator (min egna är hos doktorn) men jag lovar att skriva snart igen!

Många kramar Karin


Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Oj vilken dag var verkligen rätt rubrik på inlägget haha. Kan inte annat än att flina åt din berättelse. Kommer att följa din blogg för att se allt vad ni hittar på på skolan =) Måste vara superroligt att få gå i den skolan..

    SvaraRadera
  2. Oj, vad jobbigt att stressa iväg första morgonen. Du kommer nog sova gott inatt... eller så kan du inte sova alls för att du fått så många intryck. Kul att läsa att du kommit fram och attdu är igång.

    SvaraRadera