sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 22 september 2010

Rödbetskaka

Efter det Tibetanska brödet fortsatte vi med det Danska fullkornsbrödet som vi började med i måndags. Frö-blandningen har fått jäsa till sig och vi öste i med vatten, mjöl och jäst, och lät blandningen röras i 30 minuter, sen skulle den jäsas för att sen ösas över i brödformar och bakas. (tyvärr inga bilder på bröden)

Pga av vår dumma deg så låg vi hela tiden ett steg efter alla andra i vår grupp vilket visade inte vara helt fel trots allt! Alla andra fick baka banankaka medan vi fick göra en rödbetskaka på hemodlade rödbetor från vår lärares trädgård! *ler*
Rödbetskakan liknar väldigt mycket morotskaka men gjord på riva rödbetor istället. Smeten var härligt knallig ceriserosa, påminde lite om rödbetssallad i konsistensen.

Kakan var riktigt god, man kände tydligt smaken av rödbeta blandat med smak av kanel och muskot. När kakan svalnat så bredde vi på en glasyr av philadelfiaost,. smör, florsocker och några stänk av röd färg. Egentligen skulle vi haft i överbliven saft från rödbetorna med det bidde ingen så det fick bli hushållsfärg istället!

Som ni märker saknas även här recept men jag lovar att skriva ner dom i helgen, just nu är jag alldeles för trött. Det tar på krafterna att baka hela dagarna… *ler*

Många kramar Karin

Inte rödbetssallad... *ler* Kakan är redo för ugnen! Glaserad och klar!Underbart knallig rosa!

3 kommentarer:

 1. Ser verkligen fram emot receptet på rödbetskakan - jag formligen älskar rödbetor. Du har en rolig och inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 2. Ah! Festligt! Och vilka fina färger!!!

  Hoppas du lägger ut receptet!

  Fin blogg med mycket kul och lite "udda" grejor! Här kommer jag definitivi kika in igen!

  SvaraRadera
 3. jättenyfiken på receptet =) gimme gimme =))

  SvaraRadera