sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 20 september 2010

Måndag igen

Att tiden går fort när man är rolig är verkligen sant, helgen flyger förbi och snart är måndagen redan över! Time flyes! Helgen bestod av mestadels bakning, dels vänsterpartiets tårta men även en del annat. Mer om det vid ett senare tillfälle!
Istället för att åka ner på söndagen stannade jag kvar och sov hos min familj en natt extra, det straffar en istället med en okristligt tidigt morgon där jag behövde kliva upp redan kl 5 för att hinna duscha, käka frukost och packa det sista. Det var ändå ganska mysigt att tassa runt på tå tillsammans med maken, allt för att inte väcka barnen för tidigt. Resan ner var helt okej även den, att starta resan i totalt mörker och under resans gång se hur folk vaknar i sina hus, se solen bakom den igenmulade himmlen få allt att bli ljusare och väl vara framme i totalt dagsljus. En härlig upplevelse, med musik hade den nog varit ännu bättre...!

På resan hem i fredags körde jag som en biltjuv för att hinna till verkstaden innan dom stängde för att fixa det sista så dom kan ta reda på koden till min älskade urloggade radio. Jag hann precis, var framme fem minuter innan som stängde. *puh* I eftermiddags fick jag så äntligen koden och självklart (!) så bråkar radion med mig och nu måste jag ha igång bilen i minst 40 minuter för att kunna trycka in koden igen. Vi är inte kompisar jag och radion, inte alls just nu...! *morr*

I skolan har vi idag bakat hela dagen, eller i allafall halva. Vi bakade av det vi gjorde i fredags (vetekringlor, butterbullar o kakor), dom blev jättefina! Vi har idag även bakat syltkakor o brysselkex, samt förberett en deg som vi ska göra på onsdag. Just nu består den av en massa frön, salt o surdegspulver, men imorgon ska vi tillsätta vatten och sen på onsdag ska vi tillsätta ännu mer vatten, mjöl och jäst. Ett riktigt långbak!
Idag började även en ny kille i klassen, Jesper. En riktigt pratglad påg som tidigare kört lastbil men nu vill skola om sig till bagare/konditor. Otroligt kul att få fler killar i klassen, vi tjejer är minst sagt överrepresenterade!
Vi framförde idag även vårt klagomål på de korta dagarna då läraren undrade om hn tyckte att hon körde för hårt med oss? Eeh nej! Vi vill ha mer tid och lära oss mera!! Dessvärre så har Carina (vår lärare) lektion med andra elever efter vår tid i bageriet, annars hade hon glädjeligen stått och bakat med oss hela dagen. Men man kan undra varför dom i sånna fall inte tar in fler lärare än bara de två vi har idag. Som veckopendlare vill jag ju ha full valuta för den tid jag lägger ner på denna utbildning. Hade jag gått i gymnasiet hade jag säkert älskat att då sluta tidigare, men inte nu!

Tyvärr kom jag på, nästan framme i Kristianstad, att jag glömt kameran hemma. *suck* Men snälla Sara har fotat lite när vi bakade och lovat att jag ska få låna hennes bilder, så inläggen kommer inte vara helt bildlösa iallafall!

Många kramar Karin


Share/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar