sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 21 maj 2010

Praktik - dag 13

Idag jobbade jag bara några timmar då jag måste hem och passa min lilla son. Maken som är föräldraledig måste gå på begravning och ville inte ta med lillpojken så då är det bara till att sluta tidigare och åka hem.
Som "straff" för att jag slutar tidigare blev jag satt att göra chokladbollar, detta underbara evighetsjobb!


Degen är färdig och allt är förberett, bara att börja väga och rulla!


En plåt är redan fylld och degen tar aldrig slut... *suck*


Äntligen färdig, totalt 153 chokladbollar!

Nej, nu är det dags för en ofrivillig men ack så förtjänad och behövlig ledighet! På måndag är det dags för praktisering igen och då är vi två praktikanter. En tjej från gymnasieutbildningen Hotell & Restaurang i Kalmar och kommer under en vecka praktisera hos oss, det kommer bli trångt i bageriet! *ler*

Må så gott, kram Karin

Share/Bookmark

5 kommentarer:

  1. Kul att följa din praktik - att se hur det går till på ett riktigt bageri... Förstår att det känns tröttsamt att rulla så mycket chokladbollar...

    SvaraRadera
  2. Tack! Du menar den stora? Jag tog ut den med ett stort pepparkaksmått, lät torka ett par dagar på plastfolie och lyfte sedan över på tårtan. Hoppas det är svar på din fråga :)

    SvaraRadera
  3. Oj så gott det ser ut! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  4. Haha! Det ser verkligen jätteroligt ut med den där bauta-högen. :}

    Du är duktig, Karin!

    Kramar från mig

    SvaraRadera
  5. Herregud, kan förstå att det kändes som en evighet att rulla alla de bullarna. Tycker det räcker när man bakar en vanlig sats hemma...

    SvaraRadera