sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 24 januari 2011

Efterlysning: Utländska bakverk!

 


flagga

Vecka 8 ska vi i klassen har ett projekt-arbete där vi var och en ska välja ett land och sen baka typiska bakverk för just det landet. En rolig utmaning!

Det vi ska göra är:

  • ett matbröd
  • en småkaka
  • och en bakelse eller liknande konditor-bit


Länder som redan är upptagna av mina klasskamrater:

  • Finland
  • China
  • Frankrike
  • Ev. Kurdistan
  • Polen

Har du något bra tips på ett bra land med goda bakverk så säg gärna till! 
Jag måste baka alla saker från ett och samma land och kan inte blanda olika länder..! Alla tips är varmt välkomna!

Kram Karin

17 kommentarer:

  1. Oj intressant! Jag föreslår ju Finland! Duger det med karelska piroger eller skall det vara ett "riktitgt" matbröd? Finska pinnar och Runebärgstårta

    SvaraRadera
  2. Alexandra - tyvärr ska en i klassen baka Finland... Stort tack ändå, kram Karin

    SvaraRadera
  3. Thailand. Finns en blogg som heter Made by love- Sana. En thailändska som flyttat till Sverige. Hennes bakverk är magiska. Hon bakar en hel del thailändskt. Kanske kan va nåt?
    http://sana-madebylove.blogspot.com/


    //Carola

    SvaraRadera
  4. Varför inte Frankrike?
    En rustik baguette ( ev m inbakad getost och örter- mums!), en tarte av ngt slag och macaroons tex?
    El Croissanter, petit chouxer, chokladtryffeltårta.....

    SvaraRadera
  5. Eller varför inte Bulgarien? Ett land som jag inte besökt på länge.

    Jag kommer i alla fall ihåg att jag åt ett gott matbröd där som innehöll en fyllning av fårost.

    "Garash" var en tårta gjord på malda valnötter och chokladglasyr och "Tikvenik" var ett pumpafyllt bakverk med filodeg.

    SvaraRadera
  6. Italien har mycket gott - Tiramisu, Ciabatta, Focaccia, Panettone, Cannoli. Eller England - Scones, Shortcake. Frankrike har också mycket mycket mumsigt - Baguette, Crossiant, Makroner.

    SvaraRadera
  7. Island!

    Matbröd = Rågbröd (bakas i ca. 12 timmar) eller Flatkökur
    Småkaka = Mömmukökur (bakas inför julen) eller ev. Loftkökur.
    Bakelse = Lagterta brun eller vit eller kleinur.

    SvaraRadera
  8. Jag tipsar om Grekland! :-) Profiterols (dessert) kadaifi (kaka) Tsoureki (bröd). Jag bodde o Grekland några år och längtar fortfarande efter Profiterols :-) kram Mary
    www.marysmat.se

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Jag tänkte fråga vars det är du pluggar till konditor? För det är väl det du gör eller har jag förstått helt fel? :)

    Är själv intresserad av att utbilda mig till det men har inte hittat en bra utbildning. Har inte gått livsmedelsprogrammet på gymnasiet vilket många utbildningar verkar kräva.

    Hade bra!

    SvaraRadera
  10. Danmark - Danmark har Cremelinser, napoleonshatte, flødekager, wienerbrød, rugbrød og en masse andet lækkert. :)

    SvaraRadera
  11. USA måste ju vara det perfekta! Småkskor är ju bara att välja någon av alla underbara cookies, matbröd förslagsvis bagels och sen bakelse antingen cheesecake eller typ red velvet cake eller devils food cake! :-)

    SvaraRadera
  12. Hej,
    Varför inte USA? Cupcakes, pajer, brownies, bagels......
    Tack för en fin blogg!

    SvaraRadera
  13. Tyvärr har jag inga tips, men jag ser fram emot att se vad ni hittar på :) Ha en bra dag !

    SvaraRadera
  14. Italien! De har goda bakverk och sånt! :D

    SvaraRadera
  15. STORT TACK för alla era härliga förslag, nu har jag minst sagt mycket att välja mellan!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  16. Tyskland! Eller England!

    SvaraRadera
  17. Jag röstar för Italien!!!

    Bröd: Focaccia
    Småkaka: Biscotti
    Bakelse: Tiramisu

    Ska bli kul och se sen vad du har valt.
    Är det så att du har Åke D som lärare?

    /Louise

    SvaraRadera