sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 28 december 2010

Inspirerande bakformar!

Fullskärmsinfångning 2010-12-27 125535.bmp För allt för länge sen fick jag ett härligt paket från Cheryl Lindblad som driver företaget Mother Bear Sweden. Cheryl och hennes företag fokuserar på det viktiga här i livet – att man ska älska det man gör! Kärleken till brödet och bakverken, de bästa ingredienserna och hantverket, allt påverkar slutresultatet. 

Utöver vackra bakformar så säljer Mother Bear Sweden även ekologiska bakmixer i olika smaker som Ekologisk Dinkel Muffinsmix Choklad KRAV och Ekologisk Kakmix Vanilj KRAV. Bakmixer som både är goda för dig och vår värld!

Mother Bear Sweden har även en blogg där dom skriver om olika recept och nyheter, relativt nystartad men man hittar redan nu några intressanta recept där!

Jag har inte hunnit med att baka något gott ur hennes bok Cheescakes än mindre bakat något med de otroligt vackra formarna jag fått. Jag har dock en idé om att göra ätbara sandkakor av snäckorna, vad tror ni om det?

Vad skulle ni göra för kul med snäckformarna?

Kram Karin

DSC05284 DSC05286 DSC05288 DSC05293 DSC05291 DSC05292 DSC05294

7 kommentarer:

 1. Snäckformarna påminner ju om sån där god choklad som ser ut som sjöfrukter, belgiska eller vad de nu är. Kanske kan man göra choklad i de? :) Jättefina var de i alla fall!

  SvaraRadera
 2. jag skulle nog försöka använda dom till godis... typ choklad på ytan och nån smet innuti... Det finns ju typ såna chokladgodisar så det var det första jag tänkte på...

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga formar!

  Jag skulle nog göra praliner med vit choklad och nougat i snäckformarna :)

  Hoppas julen varit bra!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Angående ditt inlägg 10 november:
  Jag tycker du ser ganska bra ut ändå med den mössan. När jag själv bakar hemma har jag nog helst keps och hästsvans. Förutom keps och förkläde har jag alltid plasthandskar på mig när jag bakar.

  SvaraRadera
 5. Tror jag skulle satsa på små cheescakes i snäckformarna. Bottnar man dessutom med krossade degistive så blir det ju precis som sandkakor!

  SvaraRadera
 6. Älskar din idé med sandkakor, och även de andras idéer om choklad.

  Helst av allt så skulle jag nog använda dom till att göra en strandtårta, eller massa små "muffins" eller kanske chokladbollar? Eller alltihopa! :D

  SvaraRadera
 7. Vilka fina former! Tryffel kanske??!

  SvaraRadera