sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 14 december 2010

Barn är inte till salu!

Fullskärmsinfångning 2010-12-14 193503.bmp

Som småbarnsmamma så är inte tårarna långt borta när jag tänker på alla stackars barn här i Sverige och ute i vida världen som slåss, hotas, tvingas till prostitution, slavarbete och lever i misär utan sin mamma eller pappa, eller någon som kan trösta. Vi i Sverige är lyckligt lottade men även här sker trafficking av barn för att säljas vidare till andra länder eller till att ha som sexslavar. Kanske är det inget man ser varje dag men dom finns där ute, dom unga tjejerna som står längst med gatan i mörkret för att sälja sin kropp till snuskiga gubbar. Jag vet att många är “normala 35-åringar” men för mig kommer dom alltid vara just det, snuskiga äckliga gubbar!

Något som är en tradition är Musikhjälpen – en årlig insamling där alla gör sitt för att samla ihop pengar för att hjälpa andra i nöd. Just nu sitter Martina Thun, Jason Diakité  (Timbuktu) och Nour El-Refai inlåsta i glasburen på Gustav Adolfs torg i Malmö för att samla in pengar där årets tema är ”Barn är inte till salu”. Ett ämne som är brinnande hett och skrämmande nog är människohandel världens tredje största kriminella industri. Årligen säljs 2 miljoner barn!

2  m i l j o n e r  b a r n!


Jag är varken rik eller förmögen utan snarare en fattig studerande småbarnsmamma utan större inkomster än vad jag och min man arbetar ihop varje månad. Och trots den annalkande julen med frossande av julklappar och julmat så känns det fel att inte bidra med det lilla vi kan. Tillsammans kan vi göra det bättre för många av de utsatta och utnyttjade barnen.
Pengarna som samlas in är till för att sprida information om Trafficking och på olika sätt hjälpa barn till en tryggare framtid.

Här är mitt bidrag:
Önskad låt:
Turistens klagan av Cornelis Wresvijk
Motivering: För att alla barn har rätt att vara lika glada och lyckliga som barnen i denna låt, den värmer ens hjärta samtidigt som det gör ont av att verkligheten är en annan.
Skänkt summa: 100 kr

Önska en låt,
skriv en motivering
och skänk en slant du med!

Många kramar Karin

2 kommentarer:

  1. Gu vad fint av dig! Jag ska kika in lite närmare på detta imorgon. :) kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Gu vad fint av dig! Jag ska kika in lite närmare på detta imorgon. :) kram Jenny

    SvaraRadera