sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 16 december 2010

Inspirerande pepparkakshus för en god sak!

Varje år gör Stockholms Stadsmission en insamlingskampanj med fokus på hemlösheten i Stockholm. I år har den temat ”Hjälp oss att bryta en gammal jultradition” och som en del av kampanjen har symboler för hemlöshet bakats i pepparkaka. Pepparkaksmodellerna är designade av arkitekten Eva Grane och bakade av årets konditor Roy Fares.

Den senaste mätningen, från 2005, visade att 17 783 personer levde i hemlöshet i Sverige. Stockholm Stads mätning från april 2010 som visade att 2982 personer levde i hemlöshet i staden, en minskning med knappt 100 personer på två år. Oavsett hur man mäter är hemlöshet ett högst verkligt problem för enskilda individer och för samhället som helhet.

Fram till 9 januari 2011 ställer Stockholms Stadsmission ut pepparkaksmodellerna på Arkitekturmuseet i Stockholm under deras årliga pepparkaksutställning.

Jag är imponerad över vad man kan göra av pepparkaka, samtidigt hoppas jag att dom får in mycket pengar att hjälpa de hemlösa med.

Kram Karin

Stadsmissionen_julkort_160x110-665pix1 Stadsmissionen_julkort_160x110-665pix2 Stadsmissionen_julkort_160x110-665pix3

2 kommentarer:

  1. Hej! Vilka fina pepparkaksverk, hoppas verkligen att de får in mycket pengar. Vill bara Tacka än en gång för vinsten i lucka 5, ett dekorationskit, det kom idag och var en hel låda fylld med roliga saker, hade inte kunnat tänka mig att det var så mycket. Trevlig kväll och Jättetack Liselotte

    SvaraRadera
  2. Wow, vilka pepparkaksskapelser. Hoppas att de får in en massa pengar.

    SvaraRadera