sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 21 december 2010

Jakten på julklänslan...

Vanligtvis brukar jag ha en härligt groende julkänsla redan i början av december men med sjuka barn och förkylningen from hell så var det en rejält segstartad julkänsla som sakta men säkert växte fram. Allt eftersom vi julstädat vårt hem, slängt skräp, sorterat ut kläder o saker som ska till Miljöstationen, satt upp adventsljusstakar och julstjärnor så har julkänslan blivit allt starkare!
Visserligen kommer inte denna julen bli som vanligt då min mans julkalas som alltid varit hos hans föräldrar på juldagen nu är flyttad till hans syster pga av sjukdom. En tradition som nu inte är sig lik, förhoppningsvis blir det trevligt ändå! Vi blir 10 vuxna och 14 barn... *ler*

Jag har de senaste dagarna jobbat hårt på att få vårt hem juligt och mysig inför min pappas besök från Stockholm. Både jag och min man har sett fram emot julen och morfar Olles besök, fyllt kylskåpet med mat, städat i ordning vår matsal och handlat julklappar. Dock så har allt nu grusats pga av all snö. Min pappa ringde igår och berättade att han tyvärr inte kommer ner till jul pga av just snön. Och jag förstår honom. Det är inte kul att ge sig ut på vägarna med all denna snön och tillsammans med alla andra bilister som ska till släkt o vänner. Men nu är det som om luften gått ur både mig och min man, all julkänsla bara försvann...
Att fira jul med bara oss själva och barnen känns lagom kul, halva nöjet är att fira med familj o vänner. Att få städa o göra fint, laga mat och julgodis inför gästernas ankomst och sen äta mat och umgås tillsammans är för mig själva julen i sitt esse. Nu får vi försöka ha det julmysigt ensamma istället.
Samtidigt som vi är ensamma här i småland så sitter min pappa ensam i sin lägenhet i Stockholm. Tyvärr har min lillebror och hans tjej smitit iväg och "firar jul" på Kanarieholmarna istället, så jag förstår att pappa har tänkt efter både en o två gånger innan han ringde igår.

Jag hoppas dock att både pappa i Stockholm och vi i Småland trots allt får en mysig jul. Vi ska göra vårt bästa för att julafton ska bli så mysig och härlig som den bara kan bli. Kan vi bara få tag i en tomte så ska nog allt bli bra!

Många kramar till er alla som sitter ensamma i jul, Karin

Share/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar