På måndag den 21 februari, då södra Sverige har sportlov, så går vi till skolan ändå för att ha ett projektarbete med tema Utländska bakverk. Jag hade för knappt en månad sen en efterlysning på utländska bakverk och är oerhört glad för alla förslag!! Stort tack!
Jag fastnade till slut för Thailand och med hjälp från Sana med bloggen Made by love så har jag nu tre spännande recept. Här nedan ser ni bilder på hur bakverken ska se ut, det ska bli spännande att se om mina bakverk blir lika fina och goda. Mer bilder o recept kommer såklart nästa vecka!
Kram Karin
Pandablad Tapiokamjöl
Pandablad
Pandanus amaryllifolius är en tropisk växt i skruvpalm släktet som är kända vanligen som Panda och används mycket i Sydostasiatisk matlagning som smaksättare. Plantan är sällsynt i naturen men odlas. Det är en upprätt grön växt som är solfjäderformad av långa, smala blad och vedartade antenn-rötter. Plantan är steril, blommar mycket sällan, och förökas genom sticklingar.
Tapiokamjöl
Tapioka är stärkelse av roten av växtarten Manihot esculenta. Denna art, hemma i Amazonas, Brasilien, Colombia och Venezuela samt Karibien, Kuba, Puerto Rico, Dominikanska republiken, Honduras, de flesta i Västindien, odlas över hela världen och har många namn, bland annat kassava, bitter-kassava.
Panda- och kokosbröd
Khanom Phing - Coconut Creamy Cookies
Mung Bean Thai Custard Dessert Recipe
SEr fram emot resultat!! Cookies´arna ser ljuvliga ut!!
SvaraRadera// Linda
Vilket roligt projekt! Ska bli spännande att läsa om resultatet!
SvaraRaderamm.... ser väldigt spännande ut! Förresten, det ligger ute en ny liten tävling på http://themuffinbaker.blogspot.com/2011/02/betty-crocker-en-liten-tavling.html . :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderasåg att ni med gör projektarbete och det gör vi med i ksolan med exakt samma tema, utländska bakverk!
Vi har b.la gjort kakor ifrån turkiet, bosnien, thailand, kina, usa m.m finns jätte mkt! tro jag gillar din facbook grupp så vill du veta mer bara säg till_!
Tack för en super blogg!=)