sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 8 februari 2011

Ljuvlig doft…

Måndagarna brukar vi ägna oss åt att repetera det vi lärt oss för bli duktiga, så även denna dagen. Vi fick igår fria händer att göra vad vi ville och därmed arbeta självständigt. Under tiden som vi fnulade med våra bakverk tog vår lärare Camilla oss undan en och en för att ha ett utvecklingssamtal. Jag var först ut och Camilla hade mest bra saker att säga. Vi kom gemensamt fram till att jag behöver jobba mer på brödbiten än själva konditori-delen, den kan jag redan ganska bra. Det är ju det som är det roligaste! Hon kunde inte sätta något betyg men klart var att jag låg över Godkänt, skönt att höra!

Något jag behöver öva på är dels att rulla tighta fyllda “vetedegs-rullar” och även att klippa dom fint så jag tog idag chansen att öva på just detta. Självklart kunde jag inte låta bli att leka lite, jag har sedan tidigare kommit på en ny idé till en vetelängd. Dock blev den inte riktigt så snygg som jag tänkt mig, men jag har nya idéer att pröva!
Vi fyllde den med Apelsin-remonse som doftade helt ljuvligt underbart. Inte i närheten av riktigt apelsin utan snarare apelsin blandat med florsocker… som Ambrosiakaka. Så underbart gott!
(Då remonsen är gjord på Apelsin-essensen har jag tyvärr inget recept att delge er.)


Kram Karin


DSC06107 DSC06109DSC06114 DSC06105DSC06110 DSC06116DSC06117 DSC06118

2 kommentarer: