sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 15 februari 2011

Inget för mig…

Som ni kanske minns så hade jag en riktigt urusel dag för ce en vecka sen, bland annat så bakade jag totalt misslyckat bröd. Jag fick även prova på att göra Schwarzwaldtårta, något jag inte gjort tidigare. Och som ni läsare vid det här laget har jag en förmåga att lägga ner min själ i tårtskapandet. Jag vill att allt ska vara så fint som möjligt och jobbar hårt för att åstadkomma just detta.

Här nedan ser ni hur tårtorna sakta växer fram, jag är riktigt nöjd och tycker det verkligen ser jättebra ut. Lagom mycket grädde. Lagom mycket choklad. Men nej, jag blev inte godkänd av vår lärare, alldeles för lite choklad. Okej, inga problem. Jag lägger på mer choklad men försöker ändå få det att se snyggt ut. Nu då?
Nej…

DSC06138 DSC06143DSC06144 DSC06147 DSC06151 DSC06153

Som ni kan ana så gjorde jag som lärare sa att man skulle göra, jag är ju trots allt där för att lära mig. Men jag måste erkänna att detta var en av dom fulaste tårtorna jag gjort eller som jag kallar det, “ser ut som något som en femåring har gjort.”
Jag vet att en Schwarzwaldtårta ska ha mycket choklad men det svider i hjärtat när man lämnar ifrån sig något som är allt ifrån vackert. Nästa gång tänker jag jobba mer på själva choklad-dekoreringen, kanske kan man fixa iordning tårtan med något snyggt mönster…

För detta blev banne mig inte vackert…!

Kram Karin

DSC06156

4 kommentarer:

 1. Det ser hursomhelst gott ut!

  SvaraRadera
 2. Även om din tårta inte blev din vackraste tårta (enligt dig och din lärare) så är jag helt övertygad om att tårtan var jätte god !

  Men jag vet att du kommer klara choklad bekymret till nästa gång och jag önskar dig "Lycka Till" såklart !

  SvaraRadera
 3. Okej, slutresultatet kanske inte är den vackraste tårtan i världshistorien. Men den ser ändå enormt god ut!

  SvaraRadera
 4. När har en Schwarzwaldtårta varit vacker..... Har aldrig gillat den tårtan, varken smak eller utseende.

  SvaraRadera