sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 5 oktober 2010

En knasig idé, eller...?

Som dom flesta vet så var det Kanelbullens dag igår och doften av nybakat spred sig utöver det svenska landet. Finns det något mer svenskt än just kanelbullar...? Tårt-tokig som jag är funderade jag på en idé jag sett tidigare, att göra en tårta som ser ut som just en kanel-bulle! Här nedan ser ni Louise hembakade kanelbulle-tårta, visst är den fin!


Bild lånad från Tårtor och sånt

Louise tårta är fylld med jordgubbssylt och vaniljmousse men jag tänkte man kunde gå ett steg längre... *ler* Varför inte ha kardemumma i tårtsmeten så att tårtbottnarna smakar precis som kanelbulle? Som tårtfyllning har man vaniljkräm och varför inte äppelmos? Jag tror det skulle bli en riktigt lyckad kombination, något jag måste pröva någon dag...!!

Vad tror ni? En lyckad idé eller...?


Kram Karin


Share/Bookmark

5 kommentarer:

  1. Vilken bra idé! Man kanske kunde göra något rulltårtsliknande så att utseendet också passar? Ser fram emot att se din kanelbullstårta! ;)

    SvaraRadera
  2. När vi provade olika tårtor på en bröllopsmässa för många år sedan fick vi smaka en tårta som var fylld men äppelbitar stekta i kanel och socker. Den var verkligen supergod. Man kanske skulle testa det i en kanelbulletårta!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig idé. Blir nog superbra tror jag =D

    SvaraRadera