sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 24 september 2010

Rosa rosor

Efter all bakning och följande storstädning i onsdags fick vi äntligen släppa loss i konditori-avdelningen. Dagens uppgift var att lära sig modellera marsipan-rosor! Något som vanligtvis är jättekul men efter en tidig uppgång och en lång dag fylld med bakning så var inte energin riktigt på topp. Inte hos mig iallafall… Kände mig snarare som en pyst ballong…! Och en sån känsla är verkligen jättetråkig när man äntligen får visa vad man kan, men men… Ganska nöjd med mina rosor iallafall!

Vår lärare Carina visade oss ett nytt roligt sätt att göra rosor. Jag brukar rulla små bollar och platta till dom i handen för att sen montera ihop till en ros. Men Carina rullade bollar och tryckte fast dom med tummen i bordet, sen tog hon en sked och masserade/gnuggade runt runt på marsipanbiten tills den var platt som ett tefat – tjock i mitten (ca 2 mm) och tunn runt kanterna. Ta en tunn/platt och vass kniv och skär loss dom platta marsipanbitarna och rulla en efter en omlott varandra. En vacker dag ska jag göra en beskrivning, jag lovar! *ler*

Kram Karin

SAM_0936 SAM_0935

1 kommentar:

  1. Jag tror inte alls att det är konstigt att du känner dig trött. Det är jättemycket som är nytt och hur spännande det än är så blir man trött när man är på helspänn hela tiden för att lära sig en massa saker. Tycker dina rosor blev jättefina!

    SvaraRadera