sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 25 september 2010

Smakprovning

Jag har fått äran att prova på American Cookies sortiment av färdiga bakmixer och kakdeg. Först ut är deras Chocolate Chip Cookies.

American Chip Cookies American Cookies Tydlig beskrivning. Redo! Svår att öppna! Kletig deg trots stund i kylskåp!

Liten och behändig förpackning som ger lagom många kakor men som dessvärre är svår att öppna utan att krama sönder degen. Tips är att sticka hål med en vass kniv i ena änden och sen dra ett hål längs förpackningen! Ett annat tips är att lägga degen en stund i frysen innan du skär upp kakorna med en het kniv! Degen är rejält kletig och fastnar lätt, med andra ord tappar sin runda form!
När kakorna kommer ut ur ungen ser dom inte riktigt färdiga ut men gå ändå efter klockan! Kakorna sjunker ihop och blir så där sega å goa!

Redo för ugnen... ...färdiga att provsmakas!

Provsmakning

Provsmakning! Hmmm... ... nej, ingen favorit tyvärr.

Nja… Tyvärr American Cookies, även om era cookies är gudomlig goda i Gallerian som blev jag faktiskt besviken på dessa, visserligen snabblagade, kakor. Både deg och färdigbakade kakor har en bismak av…  svårt att sätta fingret på, men smaken påminner om dammsugare (kakbiten alltså). Jag vet inte om det är något i degen eller om det är plastförpackningen som gett bismaken, men nej, jag gillar tyvärr inte…
Förtydligande; dom var definitivt inte äckliga men inte lika goda som dom man köper över disk! Både make o dotter var dock förtjusta i kakorna och dom gick snabbt åt här hemma, ett gott betyg iallafall! Kanske jag som har känsliga smaklökar… *ler*

Jag ser dock fram emot att pröva alla deras
andra bak-produkter!

Kram Karin

5 kommentarer:

 1. Hoppas du har fått proverna redan, för att ge ett sådant betyg kanske inte är så bra :) Låter inte så gott om de smakar arrak... fast fruktansvärt smidigt o ha färdig kakdeg, passar mig som e ganska lat men gillar kakor. När kommer dessa ut i handeln?

  SvaraRadera
 2. Ansiktsuttryck säger mera än alla ord. Ha, ha…
  Undrar hur du hinner göra allt det här, din blogg är bland de bästa jag vet, här hittar man allt möjligt. Gör du allt själv eller har du en tim på minst 5 pers. som bloggar med dig?
  Kunde inte tro mina ögon, dog nästan av glädje när jag såg min blogg bland ”inspiration” hos dig. Det var en ära, tackar jätte mycket, jag är väldigt ny i den här värd. Vill verkligen ge dig en likadan plats på min blogg men vet inte hur man gör. Har du någon typs om det, hjälp snälla.

  SvaraRadera
 3. Jag gav dem samma betyg. smakar mycket konstig.
  Duger kankse för en stressad ensamstående som vill bjuda på "hemma bakat" Men för en som älskar att baka vill man helst undvika att bjuda på denna;P

  SvaraRadera
 4. vi har testat det här hemma med. tyvärr fick det kasst betyg här med
  http://frokenkok.blogg.se/2010/september/american-cookies.html
  min resention om det. borde nog förpackas i nåt annat. smaka plastigt

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har letat efter den kakdegen hur länge som helst, men jag har inte funnit den på ica. Står den vid kakorna?

  Tacksam för svar :)

  SvaraRadera