sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 4 oktober 2015

Små söta kanelbullekladdkakor


KANELBULLENS DAG. ÄLSKADE BAKVERK. KANEL & KARDEMUMMA.
SMÅ KLADDKAKOR. ETT GLAS KALL MJÖLK. REN NJUTNING.

Canon 042


I morse låg och jag mös med barnen i sängen. Sträckte på mig och kände hur det knakade till i övre ryggen, nackspärr från helvetet slog in. Kunde knappt röra mig i sängen. Med hjälp av lite profylax-andning så kom jag efter väldigt mycket om och men upp ur sängen. Stegen ner för trappen gick långsamt och lillfisen här hemma undrade varför det rann droppar i mitt ansikte. Sötnosen. Men efter lite medikamente, värmande rispåse och massage av en vän så börjar jag bli människa igen. Att sitta här vid datorn är dock inget att rekommendera, bara några ord till sen ska jag ner och värma på rispåsen igen.

Men inte ska lite nackont kunna hindra mig från att blogga, ånej! Igår bakade jag dessa härligt söta och goda kanelbullekladdkakor och efter lite enkel fotografering så ska jag snart kunna sprida receptet till er alla. För vem har kunnat undgå att det är Kanelbullens dag idag!?! Alla sociala medier dränks i detta ursvenska bakverk och jag tror det är lag på att äta minst tre bullar idag iallafall…

Canon 045

Kanelbullekladdkakor

150 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
lite salt

2,5 tsk kanel
2,5 tsk kardemumma
pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och salt till en jämn smet, blanda sist i smöret och rör till en jämn smet. Dela upp smeten i två bunkar, 1/4 i en bunke och resterande i den andra bunken. Tillsätt ca 2,5 tsk mald kardemumma till den stora smeten och blanda väl. Tillsätt ca 2 ,5 tsk kanel till den lilla smeten och blanda väl. Nu är degen och fyllningen klara.
Antingen gör du en vanlig stor kladdkaka eller så som jag använder du en muffinsplåt, borde även gå att göra direkt i bullformar. Jag fyllde två spritspåsar med vardera smet men det går även att fördela med sked eller liknande. Fyll botten med kardemumma-smeten, se till att den är jämntjock. Ringla med kanel-smeten som en spiral på kardemumma-smeten så det ser ut som en kanelbulle. Strö över lite pärlsocker, visst ser det ut som små kanelbullar…

Baka kladdkakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, och de små kladdkakorna i 7-8 minuter beroende på hur kladdiga ni vill att dom ska vara. Lossa kakan/kakorna från formen och låt svalna.


12081352_10154338970578146_222977945_n

Önskar er alla en underbar söndag!
Kram Karin

Canon 046Canon 050Canon 048

1 kommentar: