sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 28 september 2015

Snart dags för älgjakt…
Ni som följer mig vet att jag älskar att utmana mig och när jag får temat jakt på en tårta så far tankarna genast iväg.
Jaktsäsongen står ju runt hörnet så vad passar bättre än just en älgtårta?  Självklart kamouflage-målad! Varför inte göra ett klassiskt älghuvud? Ja varför inte…

HUVUDET
Själva älghuvudet gjorde jag genom att knöla ihop en rejäl mängd med aluminiumfolie. För att få marsipanen att fastna så blötte jag ner foliet lite gran, fukten binder fast marsipanen på själva skallen. Jag använde vit marsipan som jag sedan målade med pulverfärg utblandat med lite alkohol. Alkoholen gör att färgen torkar fort och att marsipanen inte kladdar.

HORNEN
Hornen bör göras i sockerpasta eller marshmallowsfondant då de behöver torka helt och hållet för att bibehålla formen. Jag lät de torka i små koppar och med en grillpinne i ena änden för att fästas i skallen. När hornen torkat helt målade jag även dom med pulverfärg. För att få en ännu mer realistiskt färgskiftning rekommenderar jag att även måla med rent pulver på både huvud och horn.

PLAKETT
Själva skivan som älghuvudet sitter på gjorde jag av tjockkavlad marsipan som jag mönstrade med hjälp av en mönstermatta, går att köpa i de flesta bak-relaterade nätbutiker. Jag målade sedan plattan med utblandad pulverfärg, gärna lite ojämnt så att det blir lite mer verklighetstroget.

KAMOUFLAGE
Jag duttade grönt, brunt och guld med en spretig pensel runt över hela tårta, ju slarviga desto bättre.Jag blev så sjukt jäkla nöjd med denna tårtan så jag måste lite osvenskt skryta över mig själv.
Det enda tråkiga är att tårtan bullade ut på sidorna men men, man kan inte få allt

Njut av bilderna så hörs vi snart igen!

Kram Karin


1 kommentar: