sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 17 september 2015

En värmande brasa!


TREVLIG VALBORG . TÄNDA BRASA. SOCKER. GODIS. ÄTBAR ELD.
ÅRLIG TRADITION. FIRA MED TÅRTA.
Canon 034 


Tidigare i våras eller snarare vintras så fick jag en förfrågan av en kompis att göra en god tårta till deras Valborgsmässofirande. Valborg för mig är den stora brasan. Eld. Hur skulle man kunna få till eld på en tårta… Tankarna for iväg och som ni vet så älskar jag att utmana mig själv. Kom att tänka på de fönsterkakor jag gjort för något år sedan där man krossar och smälter klubbor, borde ju funka att göra eld på samma sätt?

Canon 001Canon 002Canon 003

ELD
När man smälter godisklubbor måste man hålla koll på det i ugnen, det går ganska fort. När allt är helt smält så dra försiktigt med en gaffel så att du får som lågor  längs med pappret. Jobba fort och försiktigt, det är varmt och stelnar fort. Blanda gärna olika klubbor som röd, gul och orange för att få snygg eld-effekt. Detta borde även kunna användas till andra coola effekter som tex vatten och vågor, ta då blåa klubbor.

VED
För att få till veden så mikrade jag choklad-fingrar i några sekunder så att chokladen smälte lite, ristade sedan med gaffel i chokladen så att det blev som barn. Ändarna skar jag av för att få en mer ved liknande, dock inte alla ser jag just nu..

Riktigt nöjd över den verkliga effekten på min så kallade eld, den ser nästan riktig ut!

Kram Karin

Canon 040Canon 036

1 kommentar:

  1. Meeen vad häftigt!! Nästan hoppas att jag får göra en tårta med eld nu :-D

    SvaraRadera