sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 27 april 2011

Schackrutor & kringlor

Igår var det ljuva påsklovet slut och väckarklockan ringde vid 04:00, bara att kliva upp och göra sig i ordning. Dessvärre, när jag var klar för avfärd, så ville inte bilen starta då ljuset stått på hela natten, allt tack vare vår kära lilla busunge som gillar att leka i bilen. Inte bra! Maken fick en extra tidig morgon för att hjälpa sin kära fru att ladda batteriet igen. Stort tack!

Väl på plats fick jag bland annat fylla macaroner och förbereda dessa söta schackrutor. De hade ett riktigt smart sätt att göra dom på, att jag inte tänkt på det tidigare…!
Kavla ut choklad-mördeg och vanilj-mördeg var för sig, ca 4 mm tjockt och lägg dom sedan på varandra, låt stå i kylen en stund för att stelna till lite. Skär sedan ½ – 1 cm breda stavar och pussla ihop som bilden nedan till vänster. Vill du ha fler rutor lägger du bara till fler stavar, ev behöver du kanske dela på dom. Vill dom inte fastna kan du ta lite vatten som klister. Jag gjorde dels små minisar men även några större till en kund-beställning. Fördelen med detta sättet är att du får garanterat raka linjer, vilket är betydligt snyggare än när man rullar och försöker få ihop det!

DSC06955 DSC06956DSC06954

Idag funkade bilen utan problem, otroligt skönt! Som vanligt hjälper jag till med allt vad som kan behövas göras, väga degar, rundriva, hämta saker i förrådet, gå ärenden. Dagarna kan se olika ut från dag till dag…
När Ia och Amelie gått hem för dagen så bakade jag av knäckebröd o småkakor medan jag rullade små mini-kringlor och vanliga kringlor. Dom små blev riktigt söta!

Är som vanligt om kvällarna sjukt trött men än får jag inte sova, måste vänta på att tvättmaskinen tvättat klart så att jag har rena och fina kläder imorgon bitti. Detta är sista veckan i bageriet, nästa vecka ska jag praktisera med Jon (restaurangens konditor) vilket jag ser fram emot!

Kram & god natt, Karin

DSC06957 DSC06959DSC06960 DSC06958

3 kommentarer:

 1. vilket smart sätt att göra schackrutor på det ska jag testa...så kul att läsa din blogg marie

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag har en award med utmaning i min blogg till dig. :)

  /Annelie

  SvaraRadera
 3. Fina saker du alltid bakar =)

  SvaraRadera