sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 6 april 2011

Igår. Idag. Imorgon.

Igår orkade jag inte blogga, var så trött att jag somnade med barnen redan vid 7- tiden, vaknade vid halv nio, gick upp, borstade tänderna och somnade om. Skönt med nästan 9 timmars sömn!
Men åter till gårdagen. Vi hann med massor som vanligt, bland annat mängder av knäckebröd, ljuger nog inte om vi gjorde 30 - 40 plåtar! Kavla degen i kavelmaskinen, borsta bort mjöl, nagga, spraya med vatten, strö på frön och havssalt, om och om igen! Dessvärre gjorde jag nybörjarfelet att nagga knäckebröden alldeles för lite vilket innebar stora blåsiga knäckebröd, inte bra men nu vet jag bättre!

Idag tog jag en micro-sovmorgon till kl. sex istället för att gå upp vid halv sex, maken körde nämligen barnen till skolan så jag fick lite egentid i lugn o ro innan det var dags att åka till tåget. Dessvärre kom illamåendet from hell lagom tills det var dags att gå på tåget, trodde nästan jag skulle behöva besöka tåg-toaletten men klarade mig utan. Väl på plats, ombytt o klar, i bageriet så rullade vi kanelbullar för glatta livet. Vi kavlade ut deg, fyllde med kardemumma-smörkräm och kanel-remons, vek ihop och skar långsmala remsor. Remsorna rullade vi ihop precis som små garnnystan, men att man vred mer på bullen under tiden man snurrade. Jag måste börja använda kameran snart så ni får se allt gott vi gör!

Imorgon är det tidig uppstigning som gäller, jag ska vara på plats kl sex. Inte speciellt tidigt egentligen då man egentligen börjar redan kl fyra på morgonen, men då jag bor såpass långt bort så får jag dispans och slipper börja så tidigt varje dag. Otroligt skönt! För att vara i bageriet vid sex behöver jag gå upp vid fyra, halv fem. Då kan ni gissa hur tidigt jag måste gå upp om jag ska börja klockan fyra...!

Nej, dags för sängen för både mig och barnen. Otroligt glad över att våra kära granne precis kopplat in parabolen till tv:n i sovrummet, då kan jag heja på Jennie i Mästerkocken från sängen. Heja, heja!

Kram o god natt, Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Supergullig om ni mina vänner vill rösta på min cupcake, dem finns här:
    http://marimilocakedesign.se/cupcakes-10/miss-cupcake-20011/

    SvaraRadera