sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 22 april 2011

Den senaste tiden på praktiken…

Ja det har blivit ganska dåligt bloggat om praktiken den senaste tiden, dels har jag varit så trött på eftermiddagen/kvällen + att det har varit mycket samma samma som vi bakat, blir ju ofta så i ett bageri.

Förra veckan
Torsdagen – jobbade jag bara halv dag, skönt men även pirrigt då det var för att hinna till Kalmar och ultraljudet i tid. Idag skulle vi äntligen få se vår lilla bebis! Dock så var jag nästan mer orolig över att tågen inte skulle gå i tid, de senaste veckorna har det varit mer regel än undantag med försening o inställda tåg. Otroligt tråkigt! Men för en gång skull så gick tåget i tid och allting såg jättebra ut med bebben!
Fredagen – var jag ledig, otroligt skönt! Jag förberedde en hel del inför kursen som jag höll i söndags.

Denna veckan
Måndagen – Uppe innan tuppen vid fyra på morgonen. Trött! Är bland annat springflicka till en av våra kunder med deras bröd-beställning. Bakar även vår populära energi-bar (eller vad den nu kallas för), något som jag börjar blir riktigt duktig på! Fylld med sesamfrön, cornflakes, pumpafrön och solrosfrön + en väldig massa mjöl, socker, honung o smör. Gott men inte så jättenyttigt kanske…
Tisdagen – bakade alla möjliga olika bra, men även en hel del kanelsnurror. Jag fick även äran att skära upp energi-baren i bitar som sedan doppades i tempererad choklad av Märta. Här nere ser ni en (mindre) vacker bild på en mjölig bagerska med en energi-bar i handen. Min kära mor kom på besök från Stockholm!
Onsdagen – sovmorgon till kl. sex, skönt! Jag fick även idag lämna en bröd-beställning till en kund + köpa 8 liter fil till bland annat kavringen som vi skulle baka senare.
I butiken som jag handlade satt stora plakat om hur viktigt det är att le mot sin nästa, i radion så proklamerade de samma sak; att i denna butiken ler alltid personalen mot sina kunder. Dock så log inte en enda utav de tre lagom buttra anställda som jag mötte, de måste nog glömt sitt leende hemma. Lite dubbelmoral allt!
Idag kom även mina två lärare Camilla & Inga-Britt på besök till vårt bageri, mysigt att få träffa dom igen! Vi pratade om allt möjligt, bland annat om hur jag trivs på praktiken och hur mina klasskamrater har det. Dom tittade även in i vårt minst sagt trånga lilla bageri. Jag saknar verkligen min klass och ser fram emot att få träffa alla igen!
Efter som jag började senare fick jag stanna kvar lite längre och rulla mördegs-rullar att ha i frysen. Jag börjar bli riktigt duktig på att få jämntjocka rullar vilket inte alltid är så enkelt när rullarna är uppåt 40 cm långa!

Nu har jag ett långt och härligt påsklov, och jag börjar inte praktiken igen förrän på tisdag! Men på söndag så ska jag ha min andra bakkurs, denna gången med betydligt fler deltagare, upp till nio stycken. Det ska bli riktigt spännande!

Jag önskar er alla en riktigt härligt glad påsk!

Kram Karin

DSC06917 DSC06918DSC06919 DSC06922

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar