sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 2 augusti 2010

Karin-dagen

Idag, den 2 augusti, har både jag och min dotter namnsdag (hon heter Karinsdotter i andra namn) och detta måste ju så klart firas!

Jag gjorde en kladdkaka med Choklad o mint-honungen jag fick tidigare idag och bytte ut sockret mot honung + lite till. Och då denna formen är ganska hög, ca 5 cm, så hade jag i lite extra mjöl också. Formen kommer från Kalasform.

Tyvärr smakade kakan inte så mycket mint som jag hade hoppats på så jag skar tre skåror längs med i kakan och fyllde som med mer honung (kan det bli för mycket ?) för att få mer smak av choklad och mint. *ler* Så nu är det riktigt chokladigt kladdig i mitten…
Och vad passar bättre till kladdkaka är grädde, en klassik kombination! Dessvärre hade jag inte så mycket grädde hemma så det fick bli utan fina sprits-krussiduller.

Jag och dottern hjälptes åt med dekoreringen, jag fixade bokstäverna och hon gjorde resten. Den blev riktigt somrig och fin, eller vad säger ni?

Allting ska inte vara perfekt… *ler*

Kram Karin

IMG_6502 IMG_6503 IMG_6508 IMG_6506

Kladdkaka med Honung & mint choklad

100 g smör
2 ägg
2 dl Honung & mint choklad
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Smält socker och låt svalna lite, blanda i honungen.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker, häll över smörblandningen och rör om.
Knäck i äggen och rör till en jämn smet.

Häll i smeten i en form och grädda i ca 15 – 20 minuter tills den stelnat efter smak.  (en del vill ha jättekladdigt andra mindre)
Vill du ha mer smak så skär skåror och fyll i med honung. Låt kakan svalna innan du dekorerar den med grädde, annars smälter den. 

Njut!

3 kommentarer:

  1. Låter som en god kladdkaka, snygg form du gräddat kakan i

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul att du oxå bakat tårta i ask =) Tycker att det är ett underbart alternativ till vanlig tårta och perfekt när man ska ta med sig den någonstans =D

    SvaraRadera
  3. Ser riktigt gott ut! Spännande med smaksatt honung!

    SvaraRadera