sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 25 augusti 2010

Efterlysning!


En vän till mig undrar om jag kan göra liknande kakor som dessa och jag är inte sen att nappa på erbjudandet. Problemet är bara att jag aldrig gjort sådana här kakor, men är väldigt nyfiken på att pröva!

Ni med erfarenhet, berätta! Gärna med ett gott recept på kakor + en bra kristyr!
Jag har hittat denna beskrivning på hur man gör hos Browneyedbaker.com

Dessvärre har jag inte så mycket tid att öva, min vän vill ha kakorna tills den 5 september. Panik! *ler*

Så all hjälp jag kan få är välkommen!

Kram Karin

Share/Bookmark

6 kommentarer:

  1. Du "måste" använda stärkelsefri florsocker, äggvita som stått framme över natten - till kristyren. Ska se om jag hittar receptet någonstans.

    Spritsa först en bård runt kakan som får torka, därefter fyller du i med en mer rinnig kristyr, låt torka innan du påbörjar nästa färg.

    SvaraRadera
  2. Det verkar lite krångliga, men väldigt roliga att göra!
    Är det inte nåt liknande som hon gör på made by love? Kanske funkar med hennes recept i alla fall! http://sana-madebylove.blogspot.com/

    SvaraRadera
  3. Och stärkelsefritt florsocker kan jag rekommendera att köpa på Tårtdecor, den e grym!

    SvaraRadera
  4. Här har du lite tips från mig: http://www.strosselannat.se/se/blog/recept-och-tips/posts/detta-%C3%A4r-resultatet-av-att-sl%C3%A4ppa-loss-barnen-med-str%C3%B6ssel%3A%29/
    Recept på kakor och kristyr men det viktiga med kristyren är att den inte blir för tunn för då rinner det ut över kanten. Sen är det en smaksak om du först vill spritsa en kant runt med lite tjockare kristyr eller inte.
    Gå in på Sweetopia hon har lite instruktioner på hur man gör och hennes kakor är bland det sötaste jag sett.
    Kakrecepten är väldigt goda och håller formen i ugnen jättebra.

    SvaraRadera
  5. Jag gjorde kakor som går att forma väldigt bra, som inte flyter ut i ugnen utan håller sig där den ska. Smaken är mest "knaprigt och sött", men går såklart att smaksätta. Här skrev jag om dem: http://sugarcandymountain.wordpress.com/2010/02/28/knappkakor/
    Lycka till, själv tycker jag det är så långtråkigt med såna pilliga arbeten.

    SvaraRadera
  6. Hej,
    titta på Ebes sidor, hon gör fantastiska kakor (fantasipepparkakor kallar hon dem fritt översatt från finska). Sidorna är på finska, men jag tror du i alla fall för bra idéer av henne. Hon använder vanlig kristyr av äggvita och florsocker till sina dekorationer. Länken finns nedan.
    http://ebetys.com/blog/category/Fantasiapiparit
    Hälsn Pia från Finland
    PS. Du har fina sidor!

    SvaraRadera