sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 30 augusti 2010

Min utbildning!

Många har frågat mig om min kommande utbildning och för att göra det enkelt för mig så svarar jag här istället! *ler*

Utbildningen som jag börjar den 13:e september (14 dagar kvar!) är i Kristianstad på Österänggymnaiset. Det är en yrkesvux där man läser in de delar av Hotell- o restaurangprogrammet som vi behöver kunna för att sedan söka vidare till den 'riktiga' Konditor-utbildningen, vanligtvis en KY-utbildning. Utbildningen är 26 veckor lång med start den 13 september och avslut den 20 maj 2011.

Jag ser med spänning fram emot skolstart, även om jag ibland undrar vad jag gett mig in på! *ler* Otroligt nyfiken över vilka de andra i klassen är, kanske någon man känner eller känner till? Vem vet...?! Samtidigt som det råder fullt kaos i huvudet över vad som behöver ordnas inför skolstarten, vad jag ska ta med mig ner till Kristianstad och hur ska min familj klara sig utan mig... Känner mig något splittrad! *ler*

Då utbildningen är i Kristianstad, ca 15 mil enkel väg, så ska jag under vardagarna bo hemma hos min mans farbror och komma hem på helgerna. Förhoppningsvis så kan jag komma hem även någon gång i veckan så att min barn inte glömmer bort sin kära mor. *ler* Ja, det ska bli en spännande höst med många nya upplevelser!

Kram Karin


Vad är yrkesvux?
Yrkesvux är en statlig extra satsning på yrkesinriktade kurser på gymnasial nivå inom den kommunala vuxenutbildningen (komvux). Syftet med satsningen är att motverka brist på yrkesutbildade personer.

Vem får delta i yrkesvux?
Satsningen riktar sig till de grupper som saknar gymnasieutbildning, eller har en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras. Det ska också vara möjligt för den som läst en studieförberedande utbildning att växla om och skaffa sig en gymnasial yrkesutbildning.
Om platserna inte räcker till alla behöriga sökande skall företräde ges till den som har svag ställning på arbetsmarknaden.
Du är behörig att studera inom Vuxenutbildningen från och med andra kalenderhalvåret (hösten) det år du fyller 20 år. Du som har ett slutbetyg från gymnasieskolan får börja studera även om du är under 20 år.


Share/Bookmark

5 kommentarer:

 1. Lycka till med dina utbildningsplaner

  SvaraRadera
 2. Så spännande det låter. Måste bara tips om en sak i Kristianstad (om du inte testat det redan). Tag en fika och prova chokladkakan på Duvanders konditori som ligger mitt i Kristianstad. Den godaste chokladkakan jag någonsin ätit!
  Lycka till med utbildningen!

  SvaraRadera
 3. Jag ärlskar att baka så det var verkligen trevligt att titta in här till dig.

  Lycka till med utbildningen!

  SvaraRadera
 4. Men gud så roligt! Då pluggar vi ju numera i samma stad :) Jag hade min första skoldag idag faktiskt. Nervöst men kul. Jag önskar dig all lycka!

  (psst, har en tävling på min blogg där du kan vinna ett fint bokmärke, kan ju vara passande till skolstarten)

  SvaraRadera
 5. Lycka till med utbildningen! Allt går bara man vill tillräckligt mycket, så det går säkert bra! kram

  SvaraRadera