sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 3 augusti 2010

Fjädrar…

Redan när jag fick denna brödform från Kalasform fick jag idén om att göra fjädrar och satte mig ner och pysslade lite. Sen dess har dom legat på tork och bara väntat på det rätta ögonblicket att få dekorera en tårta eller cupcake.

När jag igår bakade kladdkaka med honung och mintchoklad så gjorde jag dubbel sats och fyllde denna vackra brödform. I tanken hade jag bilden av formen fylld av smaskig kaka täckt med fluffig grädde och de vackra fjädrarna på toppen…
Dessvärre gick större delen av grädden jag hade åt till Karin-kakan så det blev inte så där fluffigt och fint som jag hade tänkt mig. Och när fjädrarna väl kom på plats såg det löjligt tomt ut i brödformen… *suck*

Nej, jag är inte alls nöjd och tog bort fjädrarna direkt efter fotograferingen för att låta dom vila till ett bättre tillfälle där dom får sprida glädje över ett annat bakverk.
Dock nöjd med fjädrarna, inte så farligt svårt att göra men lite pilligt
Tur nog så har jag muffinsformar med samma mönster, ska nog göra fler fjädrar tills dess och bunkar upp rejält med grädde eller nån god mousse!

Ja, man kan inte lyckas med allt, tyvärr…

Kram Karin

IMG_6510 

    IMG_6513   IMG_6512

Stort tack Kalasform
för den vackra brödformen!!

5 kommentarer:

 1. Åh vilken läcker idé Karin! Fjädrarna blev ju superbra =)

  SvaraRadera
 2. Man måste misslyckas lite då och då, för att kunna bli bättre! :)

  Smaken brukar det ju aldrig vara något fel på.

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé att göra fjädrar! De såg riktigt fina ut :)

  SvaraRadera
 4. Bra ide till super läckra formar. Dina fjädrar är snygga men nästa gång kommer de att bli ännu bättre. Jätte fin blogg du har!

  SvaraRadera