sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 20 augusti 2010

Premiär-bakning!

Idag fick jag äntligen chansen att pröva min nya leksak, min knallröda Kitchen Aid!
Jag ska i helgen baka en konfirmationstårta till en fd. arbetskamrat och nu var det dags att baka bottnarna, imorgon ska jag ju montera och dekorera själva tårtan. Bråttom bråttom!

Då det ska bli ett kors så bakar jag i två olika stora, fyrkantiga formar som jag sen ska skära till. Ni får se sen! Och för att göra det enkelt för mig gjorde jag två satser med den busenkla tårtbotten, en för varje form fast tillsammans…! *ler* Där av alla glasen!

Först i med äggen, fäller ner ballongvispen och drar igång maskinen. Lite snabbare. Ännu lite snabbare. Ökar farten till max och oj vad det vispas. I med sockret med hjälp av min lilla assistent. Visp, visp, visp. Låter den stå en stund och det slår mig vilken frihet man får med denna härliga apparat! Förut var jag låst till min el-handvisp och fick stå där och glo, nu är jag fri att göra vad jag vill. Härligt!

När smeten börjar bli vit och tjock öser vi i blandningen av potatismjöl, glutenfritt mjöl och bakpulver. *poff* Det blir ett vitt moln kring och min röda maskin är inte lika ren längre. Men vad gör det, det ska synas att man bakar! *ler*

Efter en stund är smeten tjockt fluffig och redo för formarna som är förberedda med bakplåtspapper runt kanterna. Skålen ser tung ut med smet nästan upp till kanten, men väger förvånande lite. Med andra ord en luftig smet!

Nu står bottnarna i ugnen och än är det en stund kvar innan dom är klara, ska bli så spännande att se slutresultatet!

Kram Karin


IMG_6703 IMG_6705 IMG_6706 IMG_6709 IMG_6710 IMG_6711
IMG_6715 IMG_6714

4 kommentarer:

 1. Åh sån fin kitchen aid! Jag har själv en crémefärgad och det är absolut det bästa köp jag har gjort!! :)

  SvaraRadera
 2. kan inte annat än att gratulera till vad som antagligen blir din bästa vän i köket... :-) köpte min för två år sedan och den är lila och jag småler lite lätt varje morgon jag ser den på köksbänken... :-)

  SvaraRadera
 3. Vilket roligt inlägg =) Har också varit sugen på en sån är iaf liknande (billigare) ett bra tag men efter detta inlägg så blir man ju inte direkt mindre sugen på en ;) Tar ju som sagt lite tid med allt som ska vispas...

  SvaraRadera
 4. Underbart med Kitchen Aid! =)

  SvaraRadera