sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 26 juli 2010

Någon som vet?

Jag fick en fråga som jag inte funnit svaret på, någon som kan hjälpa Dennis?

"Jag har ett problem med marsankräm i bakverk. Jag har provat i både butterkaka och solbullar men efter bara en dag eller två så jäser marsankrämen. Alltså, smakar alkohol. Vad göra?
Kan jag röra ner Atamon eller natriumbensoat i krämen? Eller måste jag verkligen äta upp alla solbullarna samma dag? Gör det någon skillnad tro om man gör egen kräm? Jag har kört med pulvermarsan...


Hoppas på hjälp!
/Dennis"

Hoppas på svar, kram Karin

Share/Bookmark

5 kommentarer:

 1. Tyvärr inga heta tips på krämen,kanske förvara dem svalt, med risk för att bullarna blir torra. Men annras går kanske bullarna frysa, så kan man ta upp och äta dem i flera dagar :)
  Hoppas nån klok månniska vet.

  SvaraRadera
 2. Hej!!

  Det finns olika anledningar att den jäser!!

  1. Butterkakan står/solbullarna för varmt.
  2. Man måste vara klinisk ren inga fingrar i smeten, då heskar den direkt, allså ren bunke, rena finrar inte slicka i smetet även om man skulle vilja ;O)använd olika skedar inte samma!!
  3. Ställ krämen kallt.
  4. Använd spritspåse!

  Hoppas detta hjälper dig!

  Mvh Milla

  SvaraRadera
 3. Jag har inget svar, men håller med Dennis! Köper man en på ICA eller liknande och får över till dan efter så smakar det.. jäst. Inte gott!

  SvaraRadera
 4. Gör egen tjock vaniljkräm istället, tycker jag :)

  SvaraRadera
 5. Jag håller med Malin här ovanför, inte bara för att hon har ett så vackert namn haha. Gör egen, ofta lika smidigt, tusen gånger godare och utan nämnda problem. Jag gjorde en i veckan som är nästintill perfekt, och som jag alltså kan rekommendera: låt 5 dl grädde, 5 äggulor, 1,5 dl strösocker, 1 krm vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker och 1 msk vetemjöl koka upp under omrörning tills det tjocknat, låt sen svalna innan du använder. Den jag gjorde åt jag av efter två dagar utan gladpack i kylen och den var hur god som helst! Lycka till!

  SvaraRadera