sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 8 juni 2010

Praktikdag - 24

Denna dagen har gått knasigt fort men ändå inte. Tiden har liksom stått still och allt vi gjort har blivit klart betydligt tidigare än vanligt. Vi brukar fika vid åtta - halv nio, idag fikade vi vid halv åtta. Varje gång jag tyckte att nu borde klockan vara typ 10 var hon bara halv nio. Och redan vid elva var vi klara med dagens bestyr och frysen var full så det var bara att göra de två sista degarna vi alltid avslutar dagen med. Halv tolv åt jag lunch i caféet och var helt fascinerad över var all tid kom ifrån... Ett helt klart härlig arbetsdag!

Jag fick idag även äran att för första gången pröva på att skriva med choklad, något som inte direkt är lätt utan snarare skitsvårt. (tycker jag iallafall) Dels ska man få till ett bra grepp om struten, som ska vara vikt på det rätta sättet så att chokladen inte smiter ut i fel ända, så att det går lätt att skriva. Sen ska man helst skriva snyggt, prydligt och förstås läsbart utan att vara skakig på hand. Som sagt, inte det lättaste!


För att vara första gången är det klart godkänt,
eller vad säger ni?
(Det är inte en åtta utan två ringar)
Kram Karin

Share/Bookmark

3 kommentarer:

 1. Skrivstil e ju ganska bra med d e mest tårtan som ser lite sådär ut! Vad e d för gelé du har på hallonen?

  Robert

  SvaraRadera
 2. Hej Robert!

  Jag har bara gjort själva skylten, tårtan är gjord av Malin som jobbar på bageriet. Det är en sk. My-tårta. Exakt vilken sorts gelé det är vet jag inte, men man blandar gelé med en sorts syra vilket gör att gelén stelnar jättefort och det blir lätt klumpar.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. jag har heller inte fått någon inbjudan.. :/

  SvaraRadera