sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 19 juni 2010

Sista dagen som praktikant!

Då var till slut dagen här, min sista dag som praktikant på café Emma. Tiden har gått, minst sagt, otroligt fort och den har varit både rolig och lärorik! Även om mornarna har varit okristligt tidiga och en del arbetsmoment känns oändliga (chokladbollar o knäckebröd) *ler* så kommer jag sakna mina arbetskamrater Barbro, Johanna och Malin och minnas min praktiktid med värme!

Sista dagen fick jag bland annat göra prinsess-tårtorna som ni ser här nedan. Något som jag lärt mig under praktiken är dock att det vi tror är Prinsess-tårta egentligen är Opera-tårta.

Prinsesstårta – endast vaniljkräm, grädde och marsipan
Operatårta – hallonsylt, vaniljkräm, grädde och marsipan

Men då denna tårtas felaktiga namn är så invant hos det svenska folket under just namnet Prinsess-tårta så fortsätter man att kalla den så för att inte skapa en massa förvirring. *ler*

   IMG_6050 IMG_6051

Jag har visat er bilder från bageriet men inga från själva caféet, här nedan ser ni disken fylld med alla godsaker; frallor, bakelser av alla slag, biskvier, chokladbollar, prinsesstårtor, kladdkaka, Napoleon, stubbar, wienerbröd, längder, kanelbullar, småkakor, mazariner…

IMG_6056

När jag är som allra kladdigast med muffinssmet över både högt och lågt så kommer Barbro med en otroligt vacker bukett med blommor som tack för all min hjälp under praktiken. Det hade jag inte räknat med, blev jätteglad och överraskad!!!

STORT TACK för att ni tog mig in som praktikant!!

Många kramar Karin

IMG_6066 IMG_6069 IMG_6068
IMG_6070

4 kommentarer:

 1. Det cafeèt hade man gärna spenderat några timmar i. =)

  SvaraRadera
 2. Jaha.. i skolan får vi lära oss att operatårta är med chokladbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och chokladgrädde och täckt med vit marsipan. :) Du verkar ha haft det riktigt trevligt på din praktik, det är så kul att läsa vad du pysslat med, och vilken fin bukett du fick! :D

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tårtor du gjort! Ser riktigt proffsiga ut =)

  SvaraRadera
 4. Vad tråkigt med sista praktikdagen, vet hur det känns att sluta när man trivs bra!!

  Finns det möjlighet att få jobb där sen kanske? Och vad är det för utbildning du går nu?

  Hoppas du får en fin söndag iaf! kramar

  SvaraRadera