sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 18 juni 2010

Praktikdag - 30

Natten har varit minst sagt hemsk, sonen har varit vaken nästan hela natten och sovit jättedåligt. Troligen pga av  hunger då vi glömde att ge honom hans kvällsgröt (inte bra) men efter fått i sig en yoghurt så sov han bättre, dock var min natt förstörd. Trots detta var jag ändå piggare än jag räknat med under hela dagen.  Jag trodde jag skulle vara ett vrak men har varit oförskämt pigg och glad på "jobbet" idag. Sånt är härligt!

Idag hade vi en beställning på ett gäng 'Josefinare', små bakelser gjorda av marzarinmassa och apelsinfrosting, visst ser dom goda ut!


Mazarinmassa

125 g marsipan
125 g socker
125 g smör
4 ägg
30 g mjöl (funkar med potatismjöl så blir bakelserna glutenfria)

Blanda marsipan och socker, tillsätt smör och därefter försiktigt de hela äggen, ett åt gången. Tillsätt mjöl/potatismjöl. Var försiktig när du rör i massan då den lätt delar sig. Bred ut smeten på i en långpanna eller i små passande formar. Grädda i 175 grader C till 200 grader C, ca 15 min. Låt kallna.
Vänd ut bakelserna ur formarna/ tryck ut små bakelser ur långpannan och dekorera med apelsinkristyr. Blanda florsocker, vatten och apelsinjuice till en lagom fast "kräm" och bred ut över bakelserna, dekorera med hackade nötter eller krokant.

Kram Karin

Share/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar