sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 29 juni 2010

Alldeles för varmt!


Man ska väl inte klaga men just nu är det verkligen hot hot HOT!! (är man svensk eller?) Den svenska sommaren har slagit rekord och det är (känns det som iallafall) varmare än någonsin!  Och visst är det härligt med den underbara värmen, den klarblåa himlen och den svalkande brisen men det är alldeles för varmt för att baka, och vem vill vara inne när det väl är varmt?!?

Nej, istället rekommenderar Bagerskan en svalkande drink under parasollet! Alkoholfri såklart så här mitt på dagen. Just nu sipprar jag på en is-latte, kallt och gott när solen bränner!

Recept på is-latte!
Koka en kanna med riktigt starkt kaffe, blanda i lite socker efter smak och låt svalna. Häll upp i karaff eller liknande och in i kylen. När kaffet är riktigt isande kallt, tar du en blender (jag använde en termos) och häll i kaffe till hälften, lägg i ett gäng isbitar och lagom mycket mjölk. Skaka om ordentligt!
Lägg några isbitar i ett stort glas och fyll på med is-latte, ut i solen och njut!

Nackdelen med kaffe är dock att det är vätskedrivande vilket inte är någon bra kombination med värme o sol, ta därför med en kanna iskallt vatten, gärna hemgjort bubbelvatten. Så gott! Lägg några frukter o bär i vattnet när du ska göra isbitar så får vattnet en lite somrigare touch!

Vad gillar ni att dricka när solen gassar?


Svettiga kramar Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

 1. Iste med massor av is i är riktigt gott när solen gassar. Annars funkar kallt vatten bra också.
  Själv sitter jag på jobbet i ett kallt rum (väldigt bra luftkonditionering) så jag kommer få en värmechock när jag går hem.
  Kram Erika

  SvaraRadera
 2. För tillfället är tranbärsdricka en favorit.(eller fläderdricka fast det har jag inte hunnit göra än.Kanske i helgen.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera