sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 23 september 2014

Inte till salu

2014-09-14 10.41.00 

Ingen kan ju direkt ha missat att vi hade Riksdagsval för någon vecka sen. Vi gick man ur huse och gjorde vår medborgerliga plikt / rättighet / skyldighet och lade alla vår röst i valurnan. Inför valvakan och det spännande resultatet önskade sig en kär vän en tårta att fira eller eventuellt trösta sig med under kvällens utveckling.  För fyra år sen gjorde jag en valtårta till Vänsterpartiet och självklart ställde jag upp även detta valet.

Detta året valde jag dock att frångå deras klassiska logotyp med V:et och den röda nejlikan och spela vidare på deras slogan – Inte till salu. Med deras slogan i mitten så dekorerade jag tårtan i den härligaste av färger – rött. Min älsklingsfärg och det helt opolitiskt. Jag blir bara varm och glad av just färgen röd!

2014-09-14 10.41.542014-09-14 10.41.45   


Dekoreringen blev ett mishmash av röda knappar, blommor, fjärilar, hjärtan och små sockerpärlor. Fjärilarna blev penslade med pearl dust och hjärtanen fick lite rött sparkling glitter. Blommorna dekorerades med ätbart glitter och en guldig sockerpärla.

Tårtan är fylld med mjölkchokladmousse och hallonkompott, täckt och dekorerad med marsipan.

Och oavsett politisk läggning tycker jag tårtan blev ganska härlig. Dessvärre blev inte det slutgiltiga valresultatet lika roligt, att SD är det tredje största partiet är rent skrämmande. Som tröst så hade Vänsterpartiet iallafall en god tårta att dränka sig sorger med.  Jag hoppas vi alla nu tar vårt förnuft till fånga, gör det bästa av situationen och jobbar för ett bättre samhälle för alla.

Många varma kramar Karin

2014-09-14 10.41.37  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar