sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 17 september 2014

Sommarminnen


Fötterna i sanden 

Sommaren kom och gick allt för fort och allt som finns kvar är minnena och de bilder vi tog. Trots att jag sommarjobbat större delen av sommaren och endast fick en enda gemensam vecka med maken så var detta en av dom bästa somrarna på länge! Att få umgås med make och barn kravlöst utan några direkta planer eller måsten. Vi gjorde vad vi ville – badade, åt god mat, träffade vänner och roade oss på alla sätt o vis.

On the road

Min kära mor har kämpat hårt och länge för att komma till den plats hon är idag och jag är evigt tacksam att få ta del av hennes skördade frukter. Att få semestra i denna miljö i en vecka är för oss lika lyxigt som att åka utomlands, om inte bättre.

Kan det bli bättre?

Under vår korta vecka uppe i Hufvudstaden har vi…

…varit i Norrtälje, Norr Marum och Grisslehamn, besökt
Kaknästornet, ätit på Texas long horn. Åkt saltsjöbanan och Djurgårdsfärja, träffat mins kompis Veronica, varit på Junibacken och Gröna Lund, åkt kaffekopparna och sett barnteater. Shoppat på Nacka forum, tittat på alla djuren på Skansen med morfar Olle & Gun. Kollat på Allsång på Skansen, åkt spårvagn och ätit korv m bröd.
Vi har solat o badat nästan varje dag. Vi har promenerat i Stockholm och ätit på
TGIF i Kungsträdgården, kollat in det kungliga slottet och kört förbi Drottningholm. Vi har tittat på vackra fjärilar och läskiga hajar på fjärilsmuseet i Haga, ätit god indiskt mat. Kört pappa Johan till Arlanda, ätit mys-frukost med morfar Olle, sett många intressanta utställningar på Naturhistoriska museet, ätit glass i Saltsjöbaden och tittat på stora båtar. Fredagen avslutades självklart med tacos. Johan kom hem på lördagen. Vi har solat och badat ännu mer och spelat kort. Åkt Saltsjöbanan och tunnelbana, ätit jättegod tapas på Sthlm Tapas med morbror Martin, morfar Olle och Gun. Lekt av oss i Vasaparkens roliga lekpark innan vi gick till tunnelbanan i regnet. Sista dagen avslutades med sol, bad och lite städning för att till slut packa in oss alla i bilen och åka hem efter en minst sagt härlig och händelserik vecka.

KvällsmysMamma galenpanna Ett högt KaknästornKarusell är ett måste! Gottigottgott! Nytt hårsmycke  Syskonkärlek under ett paraply
   HajarDoris Cooling!Puss på er!

Efter en minst sagt intensiv men otroligt rolig och härlig vecka uppe i Stockholm var vi hemma och njöt av den varma sommaren. I början av augusti firade vi min älskade pappa Olles kommande 70 års födelsedag med en mycket god och trevlig middag ute på Stufvenäs gästgiveri i Bergkvara tillsammans med släkt och vänner. Självklart gjorde jag en god prinsesstårta men tyvärr blev det inga bilder tagna, fokus låg ju på själva födelsedagsbarnet.

Älskade pappsen! <3 Uppklädda små sötisarMin fina stora tjej! 

Med uttråkade barn och ensam mormor tog jag och barnen i slutet av sommaren en sväng upp till Stockholm igen. Vi badade, åt gott, besökte Tom Tits Experiment i Södertälje, Kakslottet Taxinge där även Hela Sverige bakar spelas in (läs om detta i ett tidigare inlägg), besökt Saltsjöbadens otroligt vackra kyrka, lekt, pysslat och bara myst tillsammans.

Bada bada badaTom Tits ExperimentEn riktig livsnjutare  

Kort och gott så har jag och familjen haft en grymt härlig sommar! Jag har svårt att tänka mig på vilket sätt den skulle kunna vara bättre, kanske längre då i såna fall.  Men nej, med minnen från denna, om så korta men underbara, sommar kommer jag utan problem överleva vinterns kalla mörka dagar.

Jag hoppas att även ni läsare haft en skön sommar oavsett om ni jobbat eller varit lediga!

Många sommarvarma höstkramar Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar