sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 2 september 2014

Äppelkladdkaka


PICT0010

Hösten är på ingående – temperaturen sjunker, träden skiftar färg och luften blir lättare att andas. Jag älskar verkligen hösten och välkomnar den med öppna armar. Att jag och maken dessutom förlovat oss, gift oss och fött två av våra tre underbara barn i oktober gör hösten bara ännu bättre! <3

Med hösten kommer all härlig frukt som äpplen, päron och plommon, massor av godsaker att baka med. Och som ni vet vid detta laget älskar jag kladdkaka i alla former. För några år sedan gjorde jag en riktigt
populär kladdkaka med vanilj och jordgubbar och tanken slog mig att man borde kunna göra en med äpplen. Testade såklart och jag tror jag har gjort det igen!

PICT0045PICT0043

Äppelkladdkaka

150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
3 – 4 äpplen
1 - 2 msk socker
2 -3 msk vatten
Kanel

Skala, dela äpplena i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och kanel efter smak. Låt koka tills äpplen är lagom mjuka (ca 5 – 8 min), ta upp ur vattnet och lägg åt sidan.

Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i de kokta äpplena i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen.

Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Lika god varm som kall.

Jag är ganska säker på att ni kommer gilla den!

Kram Karin


PICT0039

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar