Gillar ni skaldjur kommer ni älska denna pajen, det gjorde iallafall jag! Tror det var favoriten av de tre pajerna jag gjorde till kräftskivan för några helger sen, mums filibabba!       
      
Skaldjurspaj      
Ca 6 – 8 personer    
    
en burk skalade räkor    
en burk kräftstjärtar    
3 ägg     
120 g cream cheese     
120 g kesella  
1 msk hummerfond     
1 dl strimlad purjolök     
2 krm vitpeppar     
3/4 tsk salt     
lite riven ost
Recept på superenkel pajdeg hittar ni här!    
    
Låt skaldjuren droppa av i ett durkslag. Vispa samman ägg, ost, kesella och fond. Vänd ner skaldjur och purjo. Smaka av med peppar och salt. 
Häll smeten i pajskalet, cirka 24 centimeter i diameter och strö sist över lite riven ost. Grädda på nedre falsen 175 grader cirka 50 minuter.
 








Gott!:)
SvaraRaderaDet här ska jag pröva!
SvaraRaderaHej Karin!
SvaraRaderaNu har jag gjort din kantarellpaj till söndagsmiddag. Åj åj åj..det var så gott! Blev inga rester kvar inte..
Tack för recept! Jag ska även göra din skaldjurspaj. Låter jättegott!
kram från Fia
Ska skaldjurspajen serveras varm eller kall? Ser underbart god ut....
SvaraRadera