sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 27 mars 2011

Mormors klassiska kafferep

DSC06761 DSC06750 DSC06751

Idag avslutas tävlingen av “Det här trodde du aldrig om en bakmaskin” där uppdraget gick ut på att baka ett helt kafferep med hjälp av Philips bakmaskin. Under tre veckor har jag bakat och experimenterat med denna härliga maskin, den klarar av både det ena och det andra! Det har varit både roligt, experimentellt och lite stressigt. Att hinna baka sju sorters kakor, vetebröd och en tårta på tre veckor låter kanske inte så jobbigt men att fixa allt det samtidigt som jag veckopendlar till Kristianstad, pluggar och är gravid (otroligt trött o illamående) så är det ett under att jag hann med att göra allt. Minst sagt stolt över mig själv!

IMG_5930

Min kära mormor Karin tillsammans med min dotter Linnéa 


När jag planerade mitt kafferep hade jag min kära mormor Karin i tankarna och på allt gott hon har bakat under åren. Tyvärr är hon numera dement och bor på hem så jag får ta över arvet att baka alla härliga kakor istället.

På mitt kaffebord finns följande godsaker:

 • kanelbullar
 • regnbågskaka
 • radiokaka
 • uppåkrakakor
 • brysselkex
 • bondkakor
 • chokladkolasnittar (Tack Ellen för receptet!)
 • sirapssnittar
 • gräddtårta med jordgubbar

(recept på alla godsaker kommer i senare inlägg)

Jag är riktigt nöjd över mitt kafferep och stolt över vad jag åstadkommit! Jag ser med spänning fram emot vad mina konkurrenter i tävlingen har skapat för härliga kakbord. Må bästa bloggerska vinna!

Berätta gärna om vad ni tycker om mitt kafferep!

Kram Karin

DSC06758 DSC06760 DSC06767 DSC06768 DSC06755 DSC06771 
DSC06773 DSC06775 DSC06774 DSC06772 DSC06784 DSC06780 DSC06777  

22 kommentarer:

 1. Kan bara säga mums! Ser jättegott ut.

  SvaraRadera
 2. Vad gott allt ser ut! Det verkar som om du har lyckats med ditt kafferep! :) Undrar vad regnbågskakor är för nått!? Dom ser goda och fina ut!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt Karin! Får mig verkligen att tänka tillbaka på min farmors syjunta :) Mycket minnen som kommer tillbaka när jag ser detta.. och kakrecept man glömt bort =) Jättebra jobbat med tanke på omständingheterna och förutsättningarna :) Kram

  SvaraRadera
 4. Kolla Mamma, vilka godeheter var min 4-årings första kommentar när hon såg alla kakor o jag kan ju verkligen bara hålla med :D

  SvaraRadera
 5. STORT TACK för alla era härliga kommentarer, dom värmer!!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Åh vad gottit!! Regnbågskakan ser så spännande ut!!

  Trevlig söndag!!

  SvaraRadera
 7. Hejsan

  Vackert!!!
  Ser så mumsigt ut allt. Så inbjudande och välkomnande som det kan bli.
  Vackert porslin. Gillar porslin.
  Tack för de vackra bilderna.
  Ha en fin kväll
  krammiz
  Sussi

  SvaraRadera
 8. Jättefint! Ett kafferep som jag gärna skulle besöka, bondkakor mums! fin kombination av alla bakverk :)

  SvaraRadera
 9. Jag hade gärna ätit av allt på ditt kafferep, ser fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 10. Radiokaka var pricken över i:et!

  Ja, o sen fick man en påse om man inte orkade alla sorter...

  SvaraRadera
 11. Regnbågskakan och gräddtårtan såg ju på tok för gott ut! :)

  SvaraRadera
 12. Vad jag längtar till sommaren när jag ser din gräddtårta! :-) Regnbågskakan ser väldigt smaskig ut.

  Jättefint kafferep du gjort Karin. Tycker att du ska vara mer än stolt! :-)

  Stor KRAM till dig!
  Lisa

  SvaraRadera
 13. du fråga mig för ett tag sen ang TRÄ MÖNSTER på större sugarpaste yter. jag har hittat en kavel som gör trä mönster..kanske nåt för dig
  http://www.cakedesign.se/cakedesign/webbutik/index.php?route=product/product&path=47&product_id=295

  SvaraRadera
 14. Mmmums! Allt ser underbart gott ut!!

  SvaraRadera
 15. Hur kan jag missat den här bloggen?! Har kollat igenom den nu och jag är full av inspiration!! :-)

  SvaraRadera
 16. Oh gud vad gott! Jag vill också bli bjuden på kafferep! =)
  Nu har min bak-hobby oxå fått en blogg, titta gärna in!

  SvaraRadera
 17. Som gjort för saftkalas i sommarbersån!
  :-) Åsa

  SvaraRadera
 18. Hei!
  Jeg er ofte innom bloggen din, og i går lagde jeg regnbågskaka etter din oppskrift. Den ble virkelig god! Den delen som ble til overs ringlade jeg litt kristyr lagd av florsukker og sitron, og det passet veldig godt til denne kaken. Hadde også litt sitron i smørkremen.

  Ha en riktig fin påske!
  Hilsen
  Jane i Norge

  SvaraRadera
 19. Nostalgi! Jag vill dela med mig och fick för mig att bjuda mina "tantvänner" på kafferep. letade som en tok efter min barndoms favorit: REGNBÅGSKAKA". I det sammanhanget hittade jag din blogg och eftersom jag just är en mormor blev jag full i skratt, när jag såg, vad du valt på kakmenyn. Nästan exakt samma kakorsom jag håller på att baka På fredag går det av stapeln. Fram med danska finservisen och den broderade kaffeduken, som jag inte använt på åratal! När jag nu testat recepten skall jag minsann ta och bjuda in grannarna, så de får lära sig litet kakkultur!!! Inga amerikanska maffemuffinsar här i mitt kök - i alla fall inte på ett tag....

  SvaraRadera