sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 1 mars 2011

Studiebesök i verkligheten

Idag besökte vi vår lärare Camilla´s gamla arbetsplats StureBröd här i Kristianstad. Ett besök för att se hur det fungerar på större bagerier ute i verkligheten. Det var en intressant och lärorik inblick i en möjlig framtid, dock ingen jag skulle välja självmant.
StureBröd är ett medelstort bageri där dom jobbar mer eller mindre dygnet runt med att förbereda degar samt baka av förbereda bröd och bullar. Den stora skillnaden mellan skolans slutna värld och verkligheten är stor, inte bara mängderna utan även renligheten. I skolan blir vi drillade att städa och rengöra före, under och efter. I verkligheten är saken en annan. Missförstå mig rätt, hygienen är fortfarande A och O medan man använder samma kärl flera gånger utan att diska emellan. Tittar man på storleken på deras kärl så förstår jag dom, inget man slänger in i diskmaskinen direkt.

DSC06467 DSC06468DSC06469 DSC06471
 
För att gå runt i bageriet var vi tvungna att ha super-sexiga blåa plastrockar med tillhörande mössor. Är man inte snygg så säg?

DSC06474 DSC06475DSC06477 DSC06476DSC06478 DSC06480

Vill man bli rik ska man samla på sig plåtar, eller som det heter bläck (de ni ser till höger), de kostar 100 kr styck! Här ser ni en mindre förmögenhet!

DSC06479 DSC06481 DSC06485 DSC06484

Personalen i bageriet var verkligen proffs på det dom gjorde, kanelsnäckor rullades och kubbades i en rasande fart. Här ovan ser ni dom göra kanelsnurror, riktigt fina blev dom!

DSC06486 DSC06488

På tredje våningen i bageriet fanns enorma tyg-silos med mjöl, rågsikt och bagerisikt, ni ser en av silosarna ovan till vänster. Enorma!
StureBröd inte bara bakar bröd utan skivar och paketerar även bröden som sen säljs i butiker i Kristianstad med omnejd.

Efter det korta men trevliga besöket så inser jag, mer än någonsin, att jag vill jobba med den kreativa skapelsen, där jag kan koncentrera mig på ett bakverk i taget. Massproducering är definitivt inget för mig!

Kram Karin

2 kommentarer:

  1. hej fin blogg,bra med tips på bakverk,gillar fika,bra blogg helt enkelt tycker jag mvh anette

    SvaraRadera
  2. Det är nog något som alla vill men det är inga pengar in i kassan, tyvärr!
    Anna

    SvaraRadera