sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 13 mars 2011

Betyg - Godkänt

Det började bra, tårtbotten blev perfekt, jag hade choklad och grädde hemma till den vita chokladmoussen. Så även hallon och marsipan, en perfekt början till denna spontana födelsedagstårta till min svägerska Bettan. Men nånstans vid smältningen av den vita chokladen gick allt fel, istället för att smälta chokladen i varm grädde så kan man gena genom att blanda i grädde i den smälta chokladen tills den är sval. Där tror jag allt gick fel, och trots livräddningsförsöken att kyla ner chokladgrädden så slutade det hela med en rejäl klick med chokladsmör. Djup suck.
Bara att sätta sig i bilen och köpa ny grädde och snabb-marsan, glasscreme är en supersnabb och enkel räddning ibland även dom den inte är lika kul som vit choklad mousse. Men men, man kan inte få allt…

Den lila-färgade marsipanen som jag hade hemma var helt oanvänd och inte ens öppnad men torr och tråkig, och trots att jag blandade i lite av den överblivna men fräscha lilla biten av vit marsipan så blev den mjölig och o-elastisk. Jag trodde att den skulle räcka att täcka tårtan, vilket den säkert hade gjort om den var med smidig men den la sig som en för kort duk på tårtan. Inte vackert. 
Det var till att öppna en ny marsipan, denna gången grön som jag kavlade till ett långt band att rädda kanterna med, inte världens snyggaste räddning men det funkade. Med den lilla lilla marsipanen jag hade över, snodde lite från dottern som också “bakade”, så fick jag till lite blommor och grönt.

Ja inget mästervärk men en helt okej tårta. Linnéa piffade till tårtan med sin hemmagjorda flamingo av glasspinnar o fjädrar (tyvärr ingen bild) innan serveringen. Under tiden då jag dekorerade tårtan hade jag många och långa diskussioner med henne om vattnets vara och icke vara på tårtan. “Flamingos gillar ju vatten…!” Vi möttes halvvägs och hon nöjde sig med att bara sätta dig sin flamingo, kanske man ska göra en flamingo-tårta till henne nästa gång hon fyller år… *ler*

Imorgon är det skola igen, dock så saknas både ork och motivation, ingen lust alls. Känns inte bra men jag antar att det har med tröttheten och illamåendet att göra och inget annat då jag trivs bra i klassen. Om bara några veckor så är det dags för praktik, något som ska bli otroligt spännande! Hoppas bara att jag är piggare och slipper illamåendet!

Önskar er en mysig söndagskväll!

Kram Karin


DSC06626 DSC06628 DSC06631 DSC06629 DSC06634 DSC06635

4 kommentarer:

 1. Tårtan blev fin!
  Det strular nästan jämt (3/5 ggr) när jag gör mousse med vitchoklad, tycker det är jätteknepigt så jag har nästan slutat att göra det totalt!

  Kraaam! Hoppas du mår bra :-)

  SvaraRadera
 2. Den där tårtan var ju supersnygg! Fan vad bra du är. :)

  SvaraRadera
 3. Hej :)

  Jag är en ny läsare som hittat hitsom delar ditt intresse för bakning och framförallt tårtor, och jag tänkte bara tacka för en bra och inspirerade blogg!! Oj vad sugen jag blir på att baka när jag ser alla härliga recept du lagt upp :)
  Keep up the good work!

  Mvh/ Josefina ( http://josefinastartor.blogspot.com )

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vara SUPERNÖJD om jag fick till en sån där fin tårta :).
  Men man är ju alltid självkritisk.

  Trevlig helg preggo :)

  Kram

  SvaraRadera