sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 26 mars 2011

Kak-maraton

Förra helgen hade jag ett kakbaks-maraton där jag bakade 4 olika sorters kakor inom loppet av bara några timmar, och allt med hjälp av Philips bakmaskin. Fördelen är att man slänger ihop en kakdeg (smet?) på nolltid, bara att kavla ut, göra kakor och schwish in i ugnen.

Idag fortsätter mitt bakande dock är det ganska trögstartat. Gårdagens bakning ville sig inte alls, för mycket mjöl i både vetedegen (omöjligt att kavla) och i sockerkakan (reste sig aldrig riktigt) så istället för att ligga ett steg före i dag var jag kvar på samma plats som tidigare. Suck.

Började morgonen idag med en vetedeg där vetemjölet inte riktigt räckte till utan jag fick ersätta den sista decilitern med rågmjöl, nyttigare om inte annat. Nu är bullarna bakade och vackert gyllenbruna, dock så står bakningen i pausläge då mjölet som sagt är slut. Funderar på att ta en paus och åka till IKEA med familjen när jag ändå måste handla mjöl, baka får jag göra i natt istället.

Nej, dags att ge den badande familjen handdukar!
Önskar er alla en skön helg och glöm inte att ställa om klockan i natt, en timme framåt!

Kram Karin

DSC06664 DSC06667 DSC06668 DSC06670 DSC06673 DSC06674

1 kommentar:

  1. SV: då jag skulle göra en stoooor tårta med hel tegelvägg så kavla jag ut hela marsipan locket. var väl si så där 40*40 cm. sen tog jag mönster matten, trykte till sen flytta jag den så den låg bredvid där mönstret sluta, trykte till sen gjorde jag så tills hela locket var täckt av tegel mönster.. sen satte jag på lite spindlar och spindelmannen. blev spindelmannen som klättrar på tegel vägg ha ha

    SvaraRadera