var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-15318646-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

torsdag 17 februari 2011

Hjärtligt söta whoopisar


DSC06312[2] DSC06317[2]
Tyvärr har jag alla härliga bilder kvar i datorn där hemma så ni får hålla er till tåls med dessa bilder så länge.

Som jag skrev igår så bakade jag och Bechal bland annat dessa sötnosar, små choklad-whoopisar med apelsinfyllning. Dock så var just apelsinfyllningen en av flera saker som bara gick fel igår… Trots att vi följde receptet till punkt och pricka så smakade den fyllningen verkligen laban och det trots att vi pressat i x antal apelsiner… Nej det var bara att slänga och börja om, dock så vågade vi oss inte på samma recept utan gjorde en enkel smörkräm som vi smaksatte med apelsinskal o apelsinjuice. Jag dekorerade dom små whoopisarna med kristyr (florsocker, äggvita och lite apelsin-essens)

Choklad- och apelsinwhoopies
ca 15 st

100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl kakao
½ dl mjölk

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget.
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao och sen ner i smeten, tillsätt sedan mjölken.
Fyll en sprits med en rund tyll och spritsa ut 5 kr-stora små pluttar med jämna mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter och låt dom sen svalna medan du gör fyllningen.

Fyllning
100 g vit choklad
300 g Philadelphiaost
1½ apelsin

Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med Philadelphiaosten. Riv skalet av apelsinerna och blanda ihop, ev kläm i lite apelsinsaft. Bred på fyllningen på hälften av kakorna och tryck försiktigt dit den andra ovanpå.
Som jag skrev ovan så blev inte detta gott, utan vi gjorde en smörkräm enligt detta receptet:

Enkel smörkräm
250 g mjukt smör
150 g florsocker
0,25 dl vatten

Vispa ihop smör o florsocker till en vit och fluffig konsistens, vispa därefter ner vattnet och låt det gå ihop ordentligt. Smaksätt efter önskemål.

Kram Karin

7 kommentarer:

  1. Åh vad gott det låter - ja, kakorna med den lyckade fyllningen dvs ;-).

    Jag gjorde ett gäng whoppisar i helgen, med vaniljfluff, - och ett "hett" tips är att testa att frysa de små godingar - blir precis som GB-sandwich, yummie!

    SvaraRadera
  2. Vad fina! Måste läsa på om whoppies tror jag :)

    SvaraRadera
  3. Så fina! Låter gott med, whoopisar är ju så gott!

    SvaraRadera
  4. Dom ser väldigt goda ut. Har aldrig ätit whoopies innan så får nog ta och testa det snart tror jag.. :)

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig blogg du har!
    Härligt inspirerande.

    Hoppas att du får en härlig helg

    Må bäst!

    /Den nakna coachen :)

    SvaraRadera