sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 20 februari 2011

♥ - kaka

När det var knappt en timme kvar av skoldagen i fredags så var suget på att baka fortfarande stort så jag och Bechal slängde ihop en sats vaniljkakor. Dessvärre upptäckte vi försent att dessa kakor kräver några timmar i kylen men efter en snabbis i frysen så var degen helt okej att använda.

Söta vaniljhjärtan
ca 40 st

250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl maizena

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och maizena. Knåda ihop degen och låt den vila i kylen i två timmar.
Ta ut degen ur kylen, dela den i två delar och knåda den så den är mjuk o smidig. Kavla ut degen så att den är ca ½ cm tjock, mjöl på bordet och på kavlen hjälper mot kladdet.
Ta ut hjärtan med ett kakmått och lägg dom på plåt med bakplåtspapper, använd en stekspade så blir det lätt att flytta kakorna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 6 – 8 minuter. Lossa kakorna från bakplåtspappret och låt dom svalna.

Rosa glasyr
5 dl florsocker
2 stora äggvitor
1 tsk pressad citron eller ättika
ca 2 droppar röd karamellfärg

Blanda alla ingredienser utom karamellfärgen till en jämn smet, vispa gärna länge med elvisp eller i Kitchen Aid så att glasyren blir som maräng i konsistensen. Droppa i färgen och blanda väl. Bred på glasyren med kniv eller baksidan av en sked och låt stelna. Dekorera med pudrat socker eller lite strössel.

Perfekta till tjej-kalaset, försenad Alla hjärtans dag-present eller till ett kärleksfullt fredagsfikat!

Kram Karin

DSC06359 DSC06357 DSC06358 DSC06360 DSC06362 DSC06364

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar