sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 25 februari 2010

Experimentmuffins!

Suget på att baka satte in samtidigt som jag ville hitta på något med alla fina formar jag fått från Siluett, det fick bli morotsmuffins!



Morotsmuffins med smak av äpple o kanel

5 små morötter
1 rivet äpple
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin (hade ingen farin utan bytte ut det mot 1 dl socker + 1 dl Cane syrup)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk

Glasyr
150 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice


Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Skala och riv morötterna o äpplen, ställ åt sidan.
- Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
- Rör smör och socker pösigt i en annan skål. Vispa i ägg och häll i mjölken.
- Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen tills allt är ordentligt blandat.
Tillsätt de rivna morötterna och äpplet och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten.
- Grädda i 25 –30 minuter.
- Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.



Dom små fyrkantiga formarna gick mycket bra att baka i, dock blir det små brännmärken på dom, speciellt där man spillt smet. Så vill man att det ska vara fina o rena bör man torka av allt ev. spill!
Även silikonformen funkade bra att baka muffins i, dom blev bulliga och fina.

Jag dekorerade muffisen med små morötter av MMF, bild på det kommer senare...!

Kram Karin

Stort tack Siluett för alla fina formar!

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Åh, morotsmuffins som är så gott! Tack för tipset om eventuella bränmärken =)

    SvaraRadera
  2. mmm det låter gott.. jag som älskar moröter

    SvaraRadera