sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 27 februari 2010

Fredagsmys


Igår var jag och barnen ensamma hemma, maken jobbade. Vi lyxade då till det med glass och hemgjord chokladkolasås framför Lets Dance. Så mysigt!
Vet inte om jag kokade såsen för länge, men den blev stenhård och som seg kola på glassen, men riktigt god ändå! Jag valde att bara ha en msk kakao för att chokladen inte skulle ta överhand, nu kunde man bara ana chokladsmaken. Rekommenderas!!


Chokladkolasås

2 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 dl socker
1 dl sirap

Blanda allt och låt småkoka i 10 - 15 minuter tills såsen tjocknat något. Räcker till 4 personer.

Jag serverade såsen till vaniljglass och små marsmallows.

Kram Karin


Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Jag serverade också hemmagjord chokladsås i fredags! Jag tänker äta resterna ikväll, framför hyrfilmen Julie&Julia. Jag har i och för sig redan sett den, men en bättre film för alla matälskare får man leta efter!!

    SvaraRadera